Destiller

MannoComplexe

Czysta mannoproteina dla stabilizacji i krągłości wina. 
Przyczynia się do poprawy stabilności winianów zobacz pełny opis
OPIS

Czysta mannoproteina dla stabilizacji i krągłości wina. 
Przyczynia się do poprawy stabilności winianów i białek w winie. Mannoproteina jest wytwarzana ze ścian komórkowych Saccharomyces cerevisiae w procesie autolizy enzymatycznej.

W skrócie:

  • Produkt: czysta mannoproteina
  • Zakres zastosowania: wszystkie rodzaje win białych i czerwonych
  • Cel: działanie stabilizujące
  • Cechy szczególne: mannoproteina ma działanie równoważące, które poprawia organoleptyczne postrzeganie alkoholu w winie
  • Odczucie w ustach i złożoność czerwonego i białego wina są wzmocnione bez zmiany pierwotnego charakteru wina.

Dawkowanie 5 – 30 g/100 L
Jednostka opakowania 0,5 kg

Pliki do pobrania
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.