Destiller

MannoComplexe

Czysta mannoproteina dla stabilizacji i krągłości wina. 
Przyczynia się do poprawy stabilności winianów zobacz pełny opis
OPIS

Czysta mannoproteina dla stabilizacji i krągłości wina. 
Przyczynia się do poprawy stabilności winianów i białek w winie. Mannoproteina jest wytwarzana ze ścian komórkowych Saccharomyces cerevisiae w procesie autolizy enzymatycznej.

W skrócie:

  • Produkt: czysta mannoproteina
  • Zakres zastosowania: wszystkie rodzaje win białych i czerwonych
  • Cel: działanie stabilizujące
  • Cechy szczególne: mannoproteina ma działanie równoważące, które poprawia organoleptyczne postrzeganie alkoholu w winie
  • Odczucie w ustach i złożoność czerwonego i białego wina są wzmocnione bez zmiany pierwotnego charakteru wina.

Dawkowanie 5 – 30 g/100 L
Jednostka opakowania 0,5 kg

Pliki do pobrania
Ostatnio przeglądane
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.