Destiller

Manometr (Afrometr) do pomiaru ciśnienia w butelce, do win musujących, ATC

Producent:
Kod produktu: MOD. ATC
Dostępność: Wysyłka w ciągu 14 dni
Przyrząd przeznaczony do pomiaru ciśnienia panującego w butelkach zamykanych kapslami (piwo, woda, wino musujące). Afrometr koronowy zobacz pełny opis
Cena brutto: 1 701
Cena netto: 1 383
OPIS

Przyrząd przeznaczony do pomiaru ciśnienia panującego w butelkach zamykanych kapslami (piwo, woda, wino musujące). Afrometr koronowy szybko i z dużą precyzją mierzy ciśnienie panujące wewnątrz zakapslowanej butelki napełnionej wcześniej płynem. Pomiar umożliwia odpowiednio ukształtowana igła ze stali nierdzewnej.

Igła wprowadzana ręcznie przez kapsel butelki ma funkcję przenoszenia wartości ciśnienia na wskazówkę manometru ze stali nierdzewnej. Manometr o średnicy 63 mm umieszczony w optymalnej pozycji pozwala na łatwy odczyt wartości.


DANE TECHNICZNE:
Obudowa manometru: 63 mm, cała ze stali nierdzewnej

  • Skala: 0-10 bara
  • Tarcza: biała z czarnym napisem: Ø 63
  • Obudowa: Ø 63 ze stali nierdzewnej ze szkłem z plexi z podwójną uszczelką.
  • Przyłącze manometru: ze stali AISI 316, gwint gazowy 1/4".
  • Dokładność: 1% wartości pełnej skali.
  • Stopień ochrony: IP 65.
  • Pierścień afrometru: ze stali nierdzewnej
  • Igła afrometru: ze stali nierdzewnej, ukształtowana i perforowana
  • Akcesoria: boczny kran odpowietrzający i walizka do przenoszenia afrometru

Dla różnych typów butelek dostępne są różne rozmiary przyłączy:

śr. 25mm (woda mineralna)
śr. 26mm (piwo i woda mineralna - butelki PET)
śr. 29mm (piwo i wina musujące)
specjalne przyłącza na zamówienie (na podstawie rysunku/próbki).

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.