monoblok półauitomatyczy do korkowania win musujących, szampana, cydru korkiem naturalnym oraz zakręcania koszyczków drucianych. Może być stosowany do butelek szklanych o średnicy od 55 do 115 mm i maksymalnej wysokości 375 mm.
Moduł do korkowania, wykonany ze stali nierdzewnej i wyposażony w osłony zabezpieczające, nadaje się do korkowania butelek szklanych korkiem naturalnym.
Maksymalna średnica korka - 30 mm.
Maksymalna wysokość korka - 52 mm.
Wydajność: do 500 butelek/h.
Zakręcarka do koszyczków służy do zakręcania drucianych koszyczków.
Urządzenie w całości wykonany ze stali nierdzewnej, tworzyw sztucznych dopuszczonych do kontaktu z żywnością oraz odpowiednich stopów stali. Wszystkie elementy maszyny są dostępne w celu ułatwienia czyszczenia i konserwacji, gwarantując tym samym długotrwałe użytkowanie.
Maszyna wyposażona jest w osłony bezpieczeństwa oraz posiada certyfikat zgodności z przepisami EU.
Do prawidłowego działania urządzenia niezbędny jest kompresor sprężonego powietrza o mocy 6 bar.