MYJKA WODNO-POWIETRZNA
Urządzenie przeznaczone do mycia w wirze wodnym, strumieniu wodnym i kipieli wodno-powietrznej, owoców i warzyw świeżych a w szczególności truskawek śliwek, wiśni, agrestu, jabłek, gruszek i owoców jagodowych oraz papryki, pomidorów, cebuli, ogórków, kalafiora, brokuła, fasoli i marchwi
Urządzenie zbudowane z wanny, elewatora prostego, zespołu dysz natryskowych, zespołu podczyszczania wody. Wanna wyposażona w sito z chwytaczem kamieni.
Zespół wodny wytwarzający strumień wody powodujący mieszanie i ruch produktu w kierunku elewatora. Zespół dysz natryskowych -3 sekcje, zasilane wodą czystą z zaworem do regulacji intensywności natrysku.
Zespół podczyszczania wody na sicie łukowym szczelinowym (woda wstępnego mycia w obiegu zamkniętym)
Spust wody i dekiel rewizyjny (do mycia).
Wydajność urządzenia: do 6000 kg/h -w zależności od rodzaju produktu, stopnia zabrudzenia i oczekiwanego efektu.
Szerokość robocza: 1000 mm.
Wysokość zasypu: ok. 950 mm.
Elewator wynoszący produkt na wys. ok.1100 mm, zakończony wysypem o regulowanym kącie pochylenia. Szerokość elewatora: 1000 mm Taśma elewatora szczebelkowa, segmentowa, ażurowa, spożywcza, Pod całym elewatorem wanna ociekowa.
Wymiary wanny (po lustrze wody): (szer. x dług.) 1000 x ok. 3000, Długość całkowita ok. 4200 mm.
Zasilanie pompy wodnej/wentylatora boczno-kanałowego/elewatora: 3x380 VAC, 50Hz. Panel sterowniczy kwasoodporny, zamontowany po stronie do ustalenia
Urządzenie wyposażone w demontowalną nadstawkę na zasypie, umożliwiająca współpracę z wywrotnicą
Demontowalna krata na zasypie ułatwiająca ręczne podawanie produktu z opakowań - opłata dodatkowa - 2 200,00 PLN + 23% VAT.
Przesyłka kurierska | od 250 zł |