Destiller

Nalewarka Bag in Box, Bib’Up® 2.0 - rozlew gorący

Producent:
Kod produktu: top 290
Dostępność: Dostawa w ciągu 30 dni
Półautomatyczna nalewarka (rozlewaczka) model Bib’up 2.0 francuskiej firmy Technibag przeznaczona jest do nalewania płynnych zobacz pełny opis
Cena brutto: 39 257
Cena netto: 31 916
OPIS

Półautomatyczna nalewarka (rozlewaczka) model Bib’up 2.0 francuskiej firmy Technibag przeznaczona jest do nalewania płynnych produktów w systemie bag-in-box. Urządzenie może być wykorzystywane do rozlewu wina, wody, soków oraz oleju do worków Bag in Box od 2 do 20 litrów zamykane kranikami Kraniki Vitop®. 

Urządzenie posiada panel sterowania z wielofunkcyjnym wyświetlaczem. Dokładność dozowania płynów wynosi ± 5 cl. 

Urządzenie przeznaczone jest do rozlewu:
− Enologia: wino, moszcz
− Przemysł spożywczy: soki owocowe, olej, ocet, solanka, brzeczka piwna, mleko

 

Operacja napełniania worków składa się z czterch etapów:
odkręcenie kranika, rozpoczęcie cyklu - usunięcie tlenu z worka,
odmierzanie i napełnianie,
wtrysk azotu na koniec cyklu
zamknięcie worka 

Urządzenie niezawodne, mobilne i bardzo łatwa w obsłudze

Pompa odśrodkowa ALT 40
Najlepsze rozwiązanie do zasysania i przesyłu cieczy, dzięki dużej zdolności samozasysania
oraz możliwość pracy nawet przy nieciągłej obecności cieczy na ssaniu. Seria ALT,
w całości wykonana ze stali nierdzewnej AISI 316, szczególnie odpowiednia do cieczy spożywczych. Wyposażona z ponadgabarytowy trójfazowy silnik o długiej żywotności. 

Części pompy: AISI 316
− Wał: AISI 316
− Turbina: AISI 316
− Uszczelki standardowe: NBR
− Uszczelnienie mechaniczne ceramiczne / grafit / nbr

Silnik
− Zasilany trójfazowym silnikiem asynchronicznym 400V 50Hz
− Wyposażony w silnik MEC 80 (1400 obr/min 1,2 KM/ 0,9 kW dla ALT 40)
− Stopień ochrony IP 44
− Klasa izolacji F
− Podłączenie zasilania za pomocą kabla  o długości 2 m
 
Specyfikacje hydrauliczna
− Maksymalny przepływ: 138 L/min (dla ALT 40)
− Turbina na wale: Uszczelnienie mechaniczne
− Maksymalna gęstość cieczy 1,1g/cm wolnej od twardych cząstek w zawiesinie
− Maksymalna temperatura 90°C

 

Video
Video

 

Description
Description

Modern, high-performance and easy-to-use, Bib’up® 2.0 is the ideal filling machine for small to medium production cycles for Bibs between 2 and 20 litres and Pouch from 1.5 to 3 litres.

SCOPE OF APPLICATION

For wines, alcoholic beverages, water, both food and non-food, fruit juice, oils… and various liquids.

ADVANTAGES, OPERATIONAL QUALITY AND EASE-OF-USE :

• Multifunction display panel
• Liquid changeover in less than 2 minutes
• Air removal prior to filling
• Nitrogen injection at end of cycle

HIGH PRECISION METERING

• Repeatability ± 5 cl
• Programmable to the nearest cl
• Memory storage of all volumes programme

3-stage filling cycle:

Removal of tap
Filling cycle begins: removal of air from the bag, metering and filling nitrogen injection, purging  and flushing at the end of the cycle.
 

BIB’UP® SMART AND BIB’UP® STANDARD EQUIPMENTS: • Display panel with a range of functions : cycle counter, statistics, troubleshooting, maintenance, … • Automated nitrogen injection at end of filling cycle • Separate vacuum and nitrogen circuits • Roller-equipped work surface • Cleaning tube with jointing tip • CIP with automated cleaning of the vacuum circuit • Filling machines suitable for any of the following standard tap types: Vitop, Flex-Tap, Vinitap, WS, Presss-Tap, … • Equipments compliant with Machine Directive n° 2006/42/CE, approved by the APAVE certification body. ADDITIONAL EQUIPMENT FOR BIB’UP® VERSION • Chassis equipped with 4 wheels and a box support tray • Pump with stainless steel casing and turbine, 54 hl.p.h flow-rate, equipped with purge function and inverter.

Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.