Destiller

Oenoferm® CHamp, drożdze do win musujących

Producent:
Dostępność: Produkt niedostępny
Różowe i białe
Saccharomyces Cerevisiae (bayanus), wyselekcjonowane we francuskim regionie Szampanii drożdże do produkcji win musujących. Nadają się zobacz pełny opis
Cena brutto: 191
Cena netto: 155
OPIS

Saccharomyces Cerevisiae (bayanus), wyselekcjonowane we francuskim regionie Szampanii drożdże do produkcji win musujących. Nadają się szczególnie do fermentacji w butelkach. Wnoszą do win musujących szlachetne elementy owocowe z subtelnymi nutami drożdży i orzechowym aromatem.

Właściwości enologiczne

  • krótki czas adaptacji
  • zakres temperatur 14 - 26°C
  • tolerancja na alkohol do 16 Vol.-%
  • tworzenie gliceryny 5 - 7 g / l
Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nasi klienci wybrali także
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.