Destiller

Oenoferm® CHamp, drożdze do win musujących

Producent:
Dostępność: Wysyłka w ciągu 24 h
Na magazynie: 1 szt
Różowe i białe
Saccharomyces Cerevisiae (bayanus), wyselekcjonowane we francuskim regionie Szampanii drożdże do produkcji win musujących. Nadają się zobacz pełny opis
Cena brutto: 191
Cena netto: 155
Zapytaj o produkt
OPIS

Saccharomyces Cerevisiae (bayanus), wyselekcjonowane we francuskim regionie Szampanii drożdże do produkcji win musujących. Nadają się szczególnie do fermentacji w butelkach. Wnoszą do win musujących szlachetne elementy owocowe z subtelnymi nutami drożdży i orzechowym aromatem.

Właściwości enologiczne

  • krótki czas adaptacji
  • zakres temperatur 14 - 26°C
  • tolerancja na alkohol do 16 Vol.-%
  • tworzenie gliceryny 5 - 7 g / l
Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nasi klienci wybrali także
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.