Pomyślnie dodano do koszyka
Ilość:
Cena:
Razem:
W Twoim koszyku jest:
Razem:
Do darmowej wysyłki brakuje ci:

Usługi w zakresie uruchomienia produkcji winiarskiej

Świadczymy usługi w zakresie specjalistycznych prac związanych z uruchomieniem produkcji winiarskiej w szczególności zaprojektowania i wyposażenia winiarni.

Projekt wyposażenia winiarni tworzony jest przez naszych specjalistów lub (przy większych projektach) wspólnie ze specjalistami IOC Institut OEnologique de Champagne z Francji.


Ponadto, w zależności od Państwa potrzeb proponujemy:

  • bieżące doradztwo i konsultacje enologiczne lub
  • stały nadzór nad produkcją wina

realizowane przez eksperta z Institut OEnologique de Champagne z Francji.


Wśród zadań jakimi typowo zajmują się nasi eksperci w winiarni należy wymienić:

  • dobór parametrów fermentacji,
  • dobór drożdży oraz środków wspomagających,
  • monitoring dojrzewania win,
  • korekty win,
  • stabilizacja,
  • kontrola stabilności po zabutelkowaniu wina.

Służymy również pomocą w zakresie rozlewu i butelkowania gotowych win nabywanych w większych ilościach w kraju i za granicą.

Miło nam poinformować że od 17 grudnia 2020 roku Firma Destiller - Anna  i Seweryn Fabijaniak oraz IOC Institut OEnologique de Champagne z Francji nawiązały ścisłą współpracę w zakresie dystrybucji najwyższej jakości drożdży winiarskich, pozostałych środków wspomagających fermentację oraz wsparcia ze strony ekspertów IOC Institut OEnologique de Champagne rodzimych producentów w zakresie produkcji najwyższej jakości win, w tym win musujących.

Zachęcamy do kontaktu z ekspertem Instytutu IOC Institut OEnologique de Champagne: 


Pierre-Yves BOURNERIAS
Winemaker – consultant – sparkling wine specialist
International Wine Judge


Pierre

Adres email: pybournerias|ioc.eu.com| |pybournerias|ioc.eu.com

Institut Œnologique de Champagne
BP 25 – 51201 EPERNAY Cedex
+33 (0)3 26 51 96 00 - +33 (0)6 08 66 50 47
www.ioc.eu.com

Pierre‐Yves is winemaker at Institut Oenologique de Champagne, in Champagne. He is advisor to around 30 Champagne producers since 1990. This service includes sample analysis at laboratories, tasting at all stages including blending tasting to build the "cuvées" as well as description tastings to enrich presentation brochures and websites for some customers. Pierre‐Yves works with small to large Champagne wineries from harvest until the release of bottles to market.

In addition, Pierre‐Yves is in charge of the development of Institut Oenologique de Champagne in Loire Valley and Jura. He is in contact with the big wineries of each area, placing oenological product trials with yeasts, enzymes, tannins & other products (Mannoproteins…) and processes (MO2D : jetting system for disgorging), but also in the vineyard with the LalVigne project in Champagne.

 

Zapraszamy do współpracy: Kontakt

 

Płatności Płatności Płatności