Destiller

Pasteryzator do soków PRO 300

Producent:
Pasteryzator przeznaczony jest do termicznej obróbki soków owocowych oraz przecierów — wyciśnięty wcześniej sok zobacz pełny opis
OPIS

Pasteryzator przeznaczony jest do termicznej obróbki soków owocowych oraz przecierów — wyciśnięty wcześniej sok zostaje podany do zbiornika buforowego, skąd zostaje przetransportowany do wymiennika rurowego gdzie następuje pasteryzacja.

Tam sok zostaje podgrzany do wcześniej zaprogramowanej temperatury na pulpicie HMI pasteryzatora. Spasteryzowany sok zostaje przepompowany do zbiornika buforowego nalewarki.

Proces ten jest zautomatyzowany dzięki odpowiedniemu oprogramowaniu które czuwa nad całym procesem. Użytkownik ma pewność że sok zostanie spasteryzowany do odpowiedniej temperatury i tym samym sok będzie najwyższej jakości. Użytkownik ma do wyboru również tryb „mycia” który ułatwia utrzymanie urządzenia w należytej czystości. 

Dane technicze:

  • Wydajność: 400 l/h
  • Rodzaj wymiennika ciepła: rurowy
  • Materiał wykonania: AISI 304
  • Rodzaj kotła/ zasilanie:  Olejowy/gazowy
  • Zasilanie: 230V
  • Zapis temperatury: tak
  • Moc cieplna kotła: 40 kW
  • Zbiornik buforowy soku: opcja
  • Wizualizacja procesu/HMI: tak
  • Zawór zrzutowy: tak
  • Temperatura pasteryzacji: Do 85 °C
  • Zautomatyzowany proces Mycia CIP: tak. 

Proponowane przez nas zaawansowane urządzenie do termicznej obróbki soków owocowych składa się z kilku podstawowych elementów. Najważniejszym z nich jest panel sterujący oraz układ zaworów sterujących, umożliwiające w pełni zautomatyzowaną pracę. W skład pasteryzatora wchodzą m.in.:

  • Zbiornik o pojemności 500l
  • Wymiennik rurowy ciepła
  • Pompa soku
  • Układ zaworów sterujących
  • Pulpit sterujący
  • Pulpit grzewczy typu WOLF zasilany olejem opałowym lub gazem
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.