Destiller

Pasteryzator domowy do słoików z timerem

Producent:
Dostępność: Wysyłka w ciągu 24 h
Na magazynie: 1 szt
Wysokiej jakości domowy pasteryzator elektryczny do słoików, przetworów. Pojemnik wykonany ze stali nierdzewnej, dno garnka zobacz pełny opis
Cena brutto: 899
Cena netto: 731
OPIS

Wysokiej jakości domowy pasteryzator elektryczny do słoików, przetworów. Pojemnik wykonany ze stali nierdzewnej, dno garnka wykonane ze stali nierdzewnej. Pojemność 30 litrów, co umożliwia jednoczesne pasteryzowanie do 14 słoików o pojemności 1 litra. Pasteryzator wyposażony w wysokiej jakości termostat odpowiedzialny poza pełną kontrolę temperatury pasteryzacji. Dodatkowo prezentowany model pasteryzatora wyposażony jest "timer", który w trybie automatycznym wyłączy urządzenie po określonym czasie pasteryzacji. Czas pasteryzacji odmierzany jest od momentu osiągnięcia zadanej temperatury, co znakomicie wpływa na prowadzenie procesu pasteryzacji oraz jego efekty. Urządzenie kompletne i gotowe do użytku.   

Informacje techniczne:

  • Kolor: inox
  • Zasilanie: 230 V·2000 W
  • Wymiary: 39 x 39 x 43 cm

Proces pasteryzacji powinien odbywać się w odpowiedniej temperaturze i przez odpowiedni czas. Nie każdy owoc lub warzywo pasteryzuje się w tej samej temperaturze i przez ten sam okres czasu. Wysoka temperatura wpływa na zmianę formy, koloru, aromatu oraz na porcję walorów odżywczych pasteryzowanych produktów żywnościowych, które pozostaną w tych produktach. Pasteryzując przetwory owocowe, warzywne lub mięsne należy zachować szczególną ostrożność, higienę i ściśle przestrzegać czasu i temperatury pasteryzacji.

Zalecane temperatury i czas pasteryzacji:

Pasteryzacja owoców i warzyw. Tabela referencyjna temeratury oraz czasu pasteryzacji wybranych owoców i warzyw
PL EN Temperatura pasteryzacji/Temperature setting Czas pasteryzacji/Cooking time
Owoce Fruits    
Porzeczki Currants 85 °C 20 minut
Mus jabłkowy Apple sauce 90 °C 30 minut
Gruszki Pears 90 °C 30 minut
Truskawki Strawberries 75 °C 25 minut
Jagody Blueberries 85 °C 25 minut
Maliny Raspberries 80 °C 30 minut
Wiśnie Cherries 80 °C 30 minut
Mirabelki Mirabelle plums 90 °C 30 minut
Brzoskwinie Peach 90 °C 30 minut
Morele Apricot 90 °C 30 minut
Renkloda Greengage 90 °C 30 minut
Rabarbar Rhubarb gotować 30 minut
Agrest Gooseberries 80 °C 30 minut
Śliwki Plums 90 °C 30 minut
Warzywa Vegetables    
Kalafior Cauliflower gotować 90 minut
Fasola Beans gotować 120 minut
Bób Broad beans gotować 90 minut
Groch Peas gotować 120 minut
Ogórki korniszone Gherkins 90 °C 30 minut
Marchew Carrots gotować 90 minut
Kapusta Cabbage gotować 90 minut
Dynia Pumpkin 90 °C 30 minut
Brukselka Brussels sprouts gotować 120 minut
Szparagi Asparagus gotować 120 minut
Pomidory Tomatoes 90 °C 30 minut
Pliki do pobrania
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.