Destiller

Półautomatyczna obkurczarka do kapturków aluminiowych do win musujących, szampana, THECA-SA

Producent:
Kod produktu: THECA-SA
Półautomatyczna obkurczarka do kapturków aluminiowych do win musujących, szampana.  THECA-SA jest maszyną winiarską zobacz pełny opis
OPIS

Półautomatyczna obkurczarka do kapturków aluminiowych do win musujących, szampana. 

THECA-SA jest maszyną winiarską o przeznaczeniu UNIWERSALNYM, przeznaczoną do nakładania następujących zamknięć:

Polilaminat i cyna przez obracającą się głowicę
Kapturki z PVC przez głowicę termokurczliwą
Kapturki aluminiowe na szampana, wina musujące przez głowicę pneumatyczną

DANE TECHNICZNE
Wydajność: 600 b/godz
Rodzaj butelki: szklana – średnica od ø 55 do 115 mm i wysokość od 190 do 375 mm – inne wymiary na zapytanie
Rodzaj zakrętek: folie szampańskie; czapki pcv; polilaminatowe i blaszane zaślepki
Ciśnienie zasilania powietrzem: 6 barów
Zużycie powietrza przy 6 barach: 0,2 l/sek
Główne napięcie zasilania : 400V 50Hz trifaza (3PH+N+PE) - inne napięcia
Zasilanie obwodu pomocniczego: 24V 50Hz
Całkowita moc zainstalowana: 0,2 kW
Pobór mocy głowicy termokurczliwej: 1200W
Waga maszyny: 150 kg

OPIS
Półautomatyczna zamykarka THECA-SA jest przeznaczona dla małych i średnich winiarni, które wymagają wydajności do 600 butelek na godzinę*. (*Rzeczywista wielkość produkcji maszyny półautomatycznej zależy od umiejętności obsługującego ją operatora).
Maszyna składa się z podwozia z wieżyczką z wymiennymi głowicami dobieranymi w zależności od rodzaju aplikowanych nasadek. Regulowana wysokość wieżyczki umożliwia zmianę formatu przy zmianie na inną butelkę.

Ta zamykarka jest skutecznym rozwiązaniem dla tych, którzy muszą nakładać różnego rodzaju kapturki na szklane butelki:  wino spokojne, wino musujące, szampan, prosecco, cydr, olej, ocet, kombucha. 

Maszyna jest zgodna z dyrektywą maszynową 2006/42/WE.

 

Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.