Destiller

Układ do flotacji osadów

Producent:
Kod produktu:
Ean:
Dostępność: Wybierz wariant
Pompa flotacyjna ESK od renomowanego producenta, firmy Schneider.

Zalety procesu flotacji do wstępnego klarowania zobacz pełny opis
Wybierz wariant:
ESK – 6.000 17 449 14 186 Dostawa w ciągu 30 dni
ESK – 10.000 19 670 15 992 Dostawa w ciągu 30 dni
ESK – 15.000 23 900 19 431 Dostawa w ciągu 30 dni
Cena brutto: 17 449
Cena netto: 14 186
OPIS

Pompa flotacyjna ESK od renomowanego producenta, firmy Schneider.

Zalety procesu flotacji do wstępnego klarowania moszczu:

  • szybkie klarowanie moszczu
  • dodatek enzymów, węgla i bentonitu przed procesem flotacji jest możliwy bez żadnych problemów
  • zawartość suchej masy w moszczach flotowanych jest mniejsza niż 1%.
  • częściowe utlenianie wolnych fenoli przy użyciu powietrza lub azotu


Zalety systemów ESK:
Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości komponentów systemowych i konsekwentnemu wdrażaniu praktycznych doświadczeń zagwarantowany jest standaryzowany wynik flotacji, spełniający tym samym najwyższe wymagania w technologii winiarskiej.

Przy projektowaniu układu szczególny nacisk położono na solidną, prostą i bezpieczną obsługę.

Dane techniczne układu flotacyjnego ESK:

 

Pumpentyp Fördermenge Q (l/h)
Flotation ESK 6000 6000
Flotation ESK 10000 10000
Flotation ESK 15000 15000
Flotation ESK 20000 20000
Flotation ESK 35000 35000

Flotacja to szybsze i bardziej wydajne klarowanie moszczu. Wraz z szybszym i łagodniejszym klarowaniem moszczu, utlenianie fenoli jest osiągane w krótszym czasie. Zawartość azotu w moszczu nie jest zmniejszona bardziej w stosunku do sedymentacji. 

Inne produkty tego producenta
Ostatnio przeglądane
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.