Destiller

Pompa krzywkowa do delikatnego transportu moszczu, pulpy, wina

Producent:
Kod produktu: LOB 200
Pompa Delta LOB posiada krzywki z twardego nitrylu dopuszczonego do kontaktu z żywnością. Umożliwia pompowanie, transport cząstek zobacz pełny opis
OPIS

Pompa Delta LOB posiada krzywki z twardego nitrylu dopuszczonego do kontaktu z żywnością. Umożliwia pompowanie, transport cząstek stałych o średnicy do 25 mm. Samozasysająca pompa może pracować na sucho do 8 metrów. Oferuje najwyższy szacunek dla wina, z ciągłym przepływem, bez mieszania. Jest wysoce odporna na temperaturę (od -10°C do 90°C) i ciśnienie (od 4 do 10 barów w zależności od modelu). Ta pompa krzywkowa dopuszcza do wina bardzo mało tlenu i umożliwia przepływ ciał stałych.

Pompa może służyć do wielu zastosowań w wniarni. Jest uniwersalna. Może zastąpić pracę wszytkich dotychczas używanych pomp w winiarni.

  • Pompa krzywkowa, krzywki wykonane z twardego kauczuku nitrylowego dopuszczonego do kontaktu z żywnością
  • Duży zakres przepływu od 15 do 220hl/h
  • Przejście cząstek stałych (ø max: 25mm)
  • Ciągły przepływ
  • Odporność na wysoką temperaturę (od -10°C do 90°C)
  • Niski pobór tlenu
  • Niska prędkość obrotowa sterowana regulatorem elektronicznym
  • Obudowa pompy ze stali nierdzewnej 316L
  • Przełącznik kierunku obrotu
  • Pompa na wózku ze stali nierdzewnej
  • Odporny na wysokie ciśnienie (6 barów) i temperaturę (-10°C, 90°C)
  • Higiena: łatwe czyszczenie

Pompę można zastosować np. do:

  • Wszystkie transfery: od przyjęcia pozbawionych łodyg winogron po butelkowanie wina
  • Tnsport pozbawione łodyg winogrona, moszcz z cząstkami stałymi, osad, sok, wino…
  • Filtrowanie
  • Rozlew
Video
Video

 

Pliki do pobrania
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.