Destiller

Pompa spożywcza śrubowa mimośrodowa

Producent:
Kod produktu: SP5/B2
Dostępność: Dostawa do 10 dni
Pompy mimośrodowe śrubowe nalezą do grupy pomp rotacyjnych wyporowych o zdolności samo-zasysania pompowanego medium. Wydajność: 4 zobacz pełny opis
Cena brutto: 26 189
Cena netto: 21 292
OPIS

Pompy mimośrodowe śrubowe nalezą do grupy pomp rotacyjnych wyporowych o zdolności samo-zasysania pompowanego medium. Wydajność: 4 020 / 8 160 l/h. 

Zasada pracy

Rotor pompy obraca się, a w skutek tego substancje wypełniające komory są przenoszone ślimakowo od strony ssania do strony tłoczenia. Rotory w pompach śrubowych posiadają stosunkowo duży mimośród w stosunku do skoku. Dzięki temu możliwe jest przenoszenie dużych ciał stałych bez obawy uszkodzenia pompy. Pompy śrubowe doskonale zasysają i tłoczą ciecze o różnej lepkości i konsystencji. Pompowane ciecze nie są poddawane działaniom sił odśrodkowych czy pulsacyjnych dzięki czemu pompy śrubowe z powodzeniem tłoczą bardzo delikatne nawet najbardziej wrażliwe media.
 

Zastosowanie mimośrodowych pomp śrubowych
Prezentowana pompa doskonale nadaje się do przepompowywania (transportu): wina, piwa, brzeczki piwnej, zacierów zbożowych i nastawów owocowych, spirytusu, świeżych soków, moszczów owocowych, rozdrobnionych owoców, miazgi winogronowej, wytłoków z miazg owocowych, przetworów owocowo-warzywnych.     

Do zalet pompy należy także jej mobilność. 

Samozasysająca mimośrodowa pompa śrubowa zamontowana na wózku. Pompa dwubiegowa. W cenie pompy lej zasypowy do pulpy ze ślimakiem podającym.

Technical data
Connections ahead: MG90 AG above: DN65 AG
Material 1.4301 / AISI 304
Weight 57 kg
Height 810 mm
Width 500 mm
Length 1 270 mm
Electrical protection 16 A
Connected load 400V 50Hz (3 phases)
Motor rating 1,0 / 1,9 kW (PS)
Nominal rating l/h 4 020 / 8 160 l/h
Do tego produktu polecamy
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.