Destiller

Pompa spożywcza śrubowa mimośrodowa

Producent:
Kod produktu: SP 5/B2
Dostępność: Dostawa do 10 dni
Pompy mimośrodowe śrubowe nalezą do grupy pomp rotacyjnych wyporowych o zdolności samo-zasysania pompowanego medium. 
zobacz pełny opis
Cena brutto: 26 490
Cena netto: 21 537
OPIS

Pompy mimośrodowe śrubowe nalezą do grupy pomp rotacyjnych wyporowych o zdolności samo-zasysania pompowanego medium. 

Zasada pracy

Rotor pompy obraca się, a w skutek tego substancje wypełniające komory są przenoszone ślimakowo od strony ssania do strony tłoczenia. Rotory w pompach śrubowych posiadają stosunkowo duży mimośród w stosunku do skoku. Dzięki temu możliwe jest przenoszenie dużych ciał stałych bez obawy uszkodzenia pompy. Pompy śrubowe doskonale zasysają i tłoczą ciecze o różnej lepkości i konsystencji. Pompowane ciecze nie są poddawane działaniom sił odśrodkowych czy pulsacyjnych dzięki czemu pompy śrubowe z powodzeniem tłoczą bardzo delikatne nawet najbardziej wrażliwe media.
 

Zastosowanie mimośrodowych pomp śrubowych
Prezentowana pompa doskonale nadaje się do przepompowywania (transportu): wina, piwa, brzeczki piwnej, zacierów zbożowych i nastawów owocowych, spirytusu, świeżych soków, moszczów owocowych, rozdrobnionych owoców, miazgi winogronowej, wytłoków z miazg owocowych, przetworów owocowo-warzywnych.     

Do zalet pompy należy także jej mobilność. 

Samozasysająca mimośrodowa pompa śrubowa zamontowana na wózku. Pompa dwubiegowa. W cenie pompy lej zasypowy do pulpy ze ślimakiem podającym.

Technical data
Connections ahead: MG90 AG above: DN65 AG
Material 1.4301 / AISI 304
Weight 57 kg
Height 810 mm
Width 500 mm
Length 1 270 mm
Electrical protection 16 A
Connected load 400V 50Hz (3 phases)
Motor rating 1,0 / 1,9 kW (PS)
Nominal rating l/h 4 020 / 8 160 l/h
Do tego produktu polecamy
Inne produkty tego producenta
Ostatnio przeglądane
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.