Destiller

Pompa spożywcza śrubowa mimośrodowa z falownikiem SP../B6, Kiesel

Producent:
Pompy mimośrodowe śrubowe należą do grupy pomp rotacyjnych wyporowych o zdolności samo-zasysania pompowanego medium. Rotor pompy zobacz pełny opis
OPIS

Pompy mimośrodowe śrubowe należą do grupy pomp rotacyjnych wyporowych o zdolności samo-zasysania pompowanego medium.

Rotor pompy obraca się, a w skutek tego substancje wypełniające komory są przenoszone ślimakowo od strony ssania do strony tłoczenia. Rotory w pompach śrubowych KIESEL posiadają stosunkowo duży mimośród w stosunku do skoku. Dzięki temu możliwe jest przenoszenie dużych ciał stałych bez obawy uszkodzenia pompy. Pompy śrubowe doskonale zasysają i tłoczą ciecze o różnej lepkości i konsystencji. Pompowane ciecze nie są poddawane działaniom sił odśrodkowych czy pulsacyjnych dzięki czemu pompy śrubowe z powodzeniem tłoczą bardzo delikatne nawet najbardziej wrażliwe media.


ZASTOSOWANIE:

Prezentowana pompa doskonale nadaje się do przepompowywania (transportu): wina, piwa, brzeczki piwnej, zacierów zbożowych (do 100C) i nastawów owocowych, świeżych soków, moszczów owocowych, rozdrobnionych owoców, pulp owocowych, miazgi winogronowej, wytłoków z miazg owocowych, przetworów owocowo-warzywnych.

DANE TECHNICZNE:

Model Wydajność Moc zainstalowana Art. Nr
SP45 B06 600-4 200 l/h 1,1 kW/900 obr/min./400 V 61799
SP05 B06 840-8 100 l/h 2,2 kW/900 obr/min./400 V 62026
SP06 B06 2 100-16 000 l/h 4,0 kW/700 obr/min./400 V 62031
SP10 B06 2 700-20 700 l/h 5,5 kW/460 obr/min./400 V 51282
SP12 B06 5 000-32 000 l/h 5,5 kW/360 obr/min./400 V 53938
SP16 B06 6 000-48 000 l/h 11 kW/300 obr/min./400 V 69875
SP20 B06 8 000-63 000 l/h 11 kW/180 obr/min./400 V 70263

W pompach B06 falownik zamontowany jest w skrzynce ze stali nierdzewnej.

Wyposażenie dodatkowe:

  • zabezpieczenie przed suchobiegiem
  • przepływomierz elektroniczny
  • elektroniczny czujnik cisnienia
  • pilot do zdalnego sterowania pompą

 

Do tego produktu polecamy
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.