Destiller

Pompa śrubowa, dwubiegowa, Serii B, Kiesel

Producent:
Pompa śrubowa, dwubiegowa, Serii B, Kiesel. Pompy mimośrodowe śrubowe należą do grupy pomp rotacyjnych wyporowych o zdolności zobacz pełny opis
OPIS

Pompa śrubowa, dwubiegowa, Serii B, Kiesel.

Pompy mimośrodowe śrubowe należą do grupy pomp rotacyjnych wyporowych o zdolności samo-zasysania pompowanego medium.

Rotor pompy obraca się, a w skutek tego substancje wypełniające komory są przenoszone ślimakowo od strony ssania do strony tłoczenia. Rotory w pompach śrubowych KIESEL posiadają stosunkowo duży mimośród w stosunku do skoku. Dzięki temu możliwe jest przenoszenie dużych ciał stałych bez obawy uszkodzenia pompy. Pompy śrubowe doskonale zasysają i tłoczą ciecze o różnej lepkości i konsystencji. Pompowane ciecze nie są poddawane działaniom sił odśrodkowych czy pulsacyjnych dzięki czemu pompy śrubowe z powodzeniem tłoczą bardzo delikatne nawet najbardziej wrażliwe media.


ZASTOSOWANIE:

Prezentowana pompa doskonale nadaje się do przepompowywania (transportu): wina, piwa, brzeczki piwnej, zacierów zbożowych (do 100C) i nastawów owocowych, świeżych soków, moszczów owocowych, rozdrobnionych owoców, pulp owocowych, miazgi winogronowej, wytłoków z miazg owocowych, przetworów owocowo-warzywnych.


DANE TECHNICZNE:

Model Wydajność Moc zainstalowana Art. Nr
SP04 B02 1 100/2 200 l/h 0,7/1,4 kW/700/1400 obr/min./400 V 68040
SP45 B02 2 200/4 200 l/h 0,7/1,4 kW/700/1400 obr/min./400 albo 230 V 68330
SP05 B02 4 020/8 000 l/h 1/1,9 kW/700/1400 obr/min./400 V 44842
SP06 B02 9 960/19 380 l/h 3/5,1 kW/700/1400 obr/min./400 V 44861
SP10 B02 12 500/25 000 l/h 4,7/5,9 kW/448/888 obr/min./400 V 69827
SP12 B02 18 000/36 000 l/h 6,5/8 kW/440/890 obr/min./400 V 56615
SP16 B02 25 000/50 000 l/h 6,5/8 kW/235/471 obr/min./400 V 69873

Wyposażenie dodatkowe (dodatkowo płatne):

  • zabezpieczenie przed suchobiegiem
  • przepływomierz elektroniczny
  • elektroniczny czujnik cisnienia
  • pilot do zdalnego sterowania pompą
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.