Destiller

Pompa śrubowa, mimośrodowa SP 10 B2, dwubiegowa, Kiesel

Producent:
Kod produktu: 69827
Dostępność: Produkt na zamówienie (6-8 tygodni)
Pompy mimośrodowe śrubowe należą do grupy pomp rotacyjnych wyporowych o zdolności samo-zasysania pompowanego medium. Rotor pompy zobacz pełny opis
Cena brutto: 28 341
Cena netto: 23 041
OPIS

Pompy mimośrodowe śrubowe należą do grupy pomp rotacyjnych wyporowych o zdolności samo-zasysania pompowanego medium.

Rotor pompy obraca się, a w skutek tego substancje wypełniające komory są przenoszone ślimakowo od strony ssania do strony tłoczenia. Rotory w pompach śrubowych KIESEL posiadają stosunkowo duży mimośród w stosunku do skoku. Dzięki temu możliwe jest przenoszenie dużych ciał stałych bez obawy uszkodzenia pompy. Pompy śrubowe doskonale zasysają i tłoczą ciecze o różnej lepkości i konsystencji. Pompowane ciecze nie są poddawane działaniom sił odśrodkowych czy pulsacyjnych dzięki czemu pompy śrubowe z powodzeniem tłoczą bardzo delikatne nawet najbardziej wrażliwe media.


ZASTOSOWANIE:

Prezentowana pompa doskonale nadaje się do przepompowywania (transportu): pulp owocowych, zacierów, brzeczki piwnej, miazg winogronowych i owocowych, wytłoków ale także do wina, piwa,  świeżych soków, moszczów owocowych, rozdrobnionych owoców, przetworów owocowo-warzywnych. Do zalet pompy należy jej mobilność.

DANE TECHNICZNE:

  • Gwint od strony ssania DIN DN 80
  • Gwint od strony tłoczenia DIN DN 80
  • Obudowa, stal nierdzewna AISI 304, 1.4301
  • Temperatura maks. 100°C
  • Wysokość ssania maks. 5 m 
  •  Ciśnienie maks. 6 bar
  • Wydajność  maks. 12 500 albo 25 000 l/h (dwa biegi)
  • Kierunek obrotów w lewo - prawo
  • Moc: 4,7/5,9 kW / prędkość: 448/888 obr./min
  • Napięcie 400 V / Częstotliwość: 50 Hz
  • Stopień ochrony: IP55

Opcjonalne wyposażenie dodatkowe:

  • Czujnik ochrony przezd suchobiegiem
  • Przepływomierz elektroniczny
  • Czujnik ciśnienia
  • Pilot do zdalnego sterowania pompą 
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.