Destiller

Pompa zębata do miodu, dżemu, powideł

Producent:
Kod produktu: 110336
Dostępność: Dostawa do 10 dni
Dwukierunkowa pompa zębata (wyporowa) o zmiennej prędkości i zintegrowanym czujniku poziomu. Ta pompa została specjalnie zobacz pełny opis
Cena brutto: 16 986
Cena netto: 13 810
OPIS

Dwukierunkowa pompa zębata (wyporowa) o zmiennej prędkości i zintegrowanym czujniku poziomu. Ta pompa została specjalnie zaprojektowana do pompowania miodu. Działa z wystarczająco niską prędkością 180 obr./min. Można ją łatwo wyczyścić i nie wymaga konserwacji.

Wózek/podstawa i osprzęt są wykonane w całości ze stali nierdzewnej. Sama głowica pompy składa się z dopuszczonej do kontaktu z żywnością masywnej plastikowej obudowy z plastikowymi kołami zębatymi. 

Wydajność: około 1000 kg/godzinę przy 50 Hz.

Jak działa wyłącznik poziomu: Wyłącznik poziomu może być używany do dwóch celów, opróżniania i napełniania. Po ustawieniu na opróżnianie detektor wykryje miód np. w zbiorniku na miód i uruchomi pompę, gdy tylko wykryje miód. Następnie pompa rozpocznie pompowanie i zatrzyma się, gdy detektor osiągnie niski poziom (różnica około 5 cm). Po ustawieniu na napełnianie umieszczasz np. pusty bęben, który chcesz napełnić miodem. Następnym krokiem jest zamontowanie wyłącznika pływakowego na górze bębna, a następnie ręczne uruchomienie pompy. Gdy czujnik wykryje miód na górze zbiornika, automatycznie zatrzyma pompę. Najczęstszym zastosowaniem jest opróżnianie zbiornika na miód, ponieważ ta część ma ograniczoną pojemność. Na drugim końcu zazwyczaj umieszcza się duży zbiornik i umieszcza się w nim alarm poziomu, tak aby po napełnieniu zbiornika uruchomił się alarm i wiedziałeś, że musisz zatrzymać pompę.

Dane techniczne:

  • Typ: pompa zębata
  • Wydajność: ok. 700 l/godz. (1000 kg/godz.)
  • Moc: 230 V, 1500 W
  • Zmienna prędkość: 5-50 Hz / 18-180 obr./min
  • Wymiary: 64 x 20 x 42 cm
  • Waga: 36 kg
  • W zestawie: 2 x 2" przyłącza węża typu BS Swienty
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.