Destiller

Pompy śrubowe, ekscentryczne, z falownikiem, SP .. M5, Kiesel

Producent:
Seria pomp M została opracowana specjalnie dla przemysłu napojowego do delikatnego transportu wszelkich płynów spożywczych zobacz pełny opis
OPIS

Seria pomp M została opracowana specjalnie dla przemysłu napojowego do delikatnego transportu wszelkich płynów spożywczych w tym min. soków, wina, cydru, piwa, płynów gęstych.

Pompy śrubowe mimośrodowe KIESEL serii M to idealne uniwersalne pompy dla winiarni, tłoczni soków owocowych, browarów i gorzelni oraz innych zakładów spożywczych.

Wszystkie części pompy, które mają kontakt z transportowaną substancją, wykonane są ze stali nierdzewnej 304/4301 lub 316/4404.

Zalety:
• Wyjątkowo płynny, pulsujący swobodny transport
• Duża wydajność samozasysania do 6 m
• Kompaktowa, mobilna konstrukcja
• Praca bez wibracji dzięki rotorowi o specjalnej konstrukcji
• Wszystkie części pompy wykonane są ze stali nierdzewnej 1.4301 polerowanej.

Dostępne modele:

Model Wydajność Moc zainstalowana Art. Nr Wyposażenie
SP03 M05 100-700 l/h 0,75 kW/900 obr./min./400 V 56102 bypass
SP04 M05 400-1 980 l/h 1,1 kW/1400 obr./min./400 V 51691 bypass
SP45 M05 550-4 200 l/h 1,1 kW/900 obr./min./400 V 45396 bypass
SP05 M05 840-8 100 l/h 2,2 kW/700 obr./min./400 V 47191 bypass
SP06 M05 2 000-16 000 l/h 4 kW/700 obr./min./400 V 54649 bypass
SP10 M05 2 700-20 700 l/h 5,5 kW/460 obr./min./400 V 6768 bypass
SP12 M05 4 000-28 000 l/h 5,5 kW/360 obr./min./400 V 55166 bypass
SP16 M05 6 000-40 000 l/h 7,5 kW/236 obr./min./400 V 56029 bypass

Wyposażenie dodatkowe (dodatkowo płatne):

  • Zabezpieczenie przed suchobiegiem
  • Przepływomierz elektroniczny
  • Elektroniczny czujnik ciśnienia
  • Pilot do zdalnego sterowania pompą
  • Puszka sterownicza
  • Pilot na kablu do sterowania pompą

 

 

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.