Pomyślnie dodano do koszyka
Ilość:
Cena:
Razem:
W Twoim koszyku jest:
Razem:
Do darmowej wysyłki brakuje ci:

Beczka dębowa-akacjowa Seguin Moreau, Fraîcheur

Beczka dębowa-akacjowa Seguin Moreau, Fraîcheur
Producent: SEGUIN MOREAU
Dostępność:
Wino białe
Wersje produktu:
Bordeaux Export 225 L 5 826 4 737 Produkt na zamówienie (6-8 tygodni)
Bourgogne Export 228 L 6 394 5 198 Produkt na zamówienie (6-8 tygodni)
300L Barrel 7 844 6 377 Produkt na zamówienie (6-8 tygodni)
500L Barrel 9 663 7 856 Produkt na zamówienie (6-8 tygodni)
Ilość:
Cena: 5 826zł
Cena netto: 4 737zł

Beczka do fermentacji lub dojrzewania wina białego wykonana z dębu francuskiego, dekle zaś z drewna akacji. 

Beczki modelu Fraîcheur przeznaczone są do win białych, które winiarz stara się wyrazić specyfikę odmiany winorośli, przy jednoczesnym poszanowaniu świeżości i kwiatowości wina. 
 
Główne zalecane odmiany winogron: Chardonnay, Sauvignon blanc, Sémillon, Muscadelle, Marsanne, Roussanne, Viognier, Verdejo, Pinot gris,
Riesling, Petit i Gros Manseng. 

Profil beczki Fraîcheur:
  • Struktura: Zachowuje elegancki i żywy charakter wina,
  • Aromat: Lekkie nuty limonki, kwiatów, świeże i subtelne aromaty.
 
Zastosowanie beczki
 
Fermentacja alkoholowa: Zalecana w beczkach, całkowita lub częściowa, w zależności od praktyk piwnicznych.
Zalecany czas dojrzewania w beczce: 5 do 8 miesięcy na osadzie po fermentacji.
Obciąg: bez obciagów pośrednich, tylko jeden obciąg końcowy.

Odradzamy przeprowadzanie obciągów wina w okresie dojrzewania wina w beczce. Może to spowodować przedwczesne utlenianie wina z powodu nagłego dopływu tlenu i utraty osadu, który pełni rolę ochronną. Byłoby to sprzeczne z celem enologicznym, jakim jest zachowanie świeżości i specyfiki wina.
Przesyłka kurierska od 135 zł
Płatności Płatności Płatności