Chipsy dębowe
ŒNOCHIPS® Gama chipsów dębowych do dojrzewania wina, czerpiąca z najnowszej wiedzy naukowej o enologicznym zastosowaniu dębu. To najwyższej klasy narzędzie umożliwia producentom wina uzyskanie charakterystycznych i powtarzalnych profili sensorycznych, jednocześnie korzystając z szybszego procesu ekstrakcji.
ŒNOCHIPS® dostępne są w dwóch recepturach:•
- ŒNOCHIPS® R02: ta mieszanka dębu pomaga w wyrażeniu owocowych aromatów i dodaje eleganckie akcenty dębu i struktury, dające bogate i głębokie odczucie w ustach.
- ŒNOCHIPS® R03: ta mieszanka wyraźnie kieruje profil sensoryczny w stronę miękkości i aromatu nuty (czarne owoce, czekolada, słodkie przyprawy) i dodaje słodyczy na podniebieniu.
OPTYMALIZACJA CZASU KONTAKTU WINO/DREWNO
Formuły ŒNOCHIPS® szybko integrują zrównoważone doznania dębu. Zalecany czas kontaktu waha się od 1 do 4 miesięcy, w zależności odpożądanego celu enologicznego.