Ekstraktor do konopii, ziół, przypraw, herbat DIG-MAZ
Ekstraktor DIG-MAZ imponuje kompaktową konstrukcją i łączy w sobie wszystkie ważne procesy ekstrakcji, takie jak perkolacja, fermentacja, maceracja i destylacja. Proces ekstrakcji może odbywać się zarówno pod ciśnieniem (do 8 bar / do 150 i więcej na zamówienie) jak i pod próżnią. Systemy mogą być projektowane od – 40 ° C do + 250 ° C w zależności od zastosowania lub wymagań klienta.
Na systemach ekstrakcji DIG-MAZ można realizować następujące procesy:
- Ekstrakcja ciał stałych / cieczy
- Ekstrakcja cieczy/cieczy
- Zintegrowana destylacja
- Destylacja z parą wodną
- Stężenie ekstraktu pod próżnią
- Obieg rozpuszczalnika w obu kierunkach
- Sterylizacja surowca
- Suszenie próżniowe
- Szybkie parowanie
- Mieszanie, fermentacja
- Procesy CIP
- Rejestracja danych procesowych
Zalety naszych systemów odciągowych DIG-MAZ:
- Wytwarzanie wysokiej jakości ekstraktów
- Krótki czas ekstrakcji
- System modułowy w kompaktowej konstrukcji
- Zamknięty obieg rozpuszczalnika
- Odwracalny kierunek przepływu
- Ciepła i zimna liksywacja
- Obieg rozpuszczalnika w obu kierunkach
- Proces pod ciśnieniem i próżnią
- Automatyczna filtracja
- Wyciskanie ziół
- Programowalne procesy
- Sterylizacja parowa
DIG-MAZ 10
Extractor – Space for the herbs (Liter) | 10 |
Extraktor – Working pressure (bar) | Max. 8 |
Extraktor – Temperature (°C) | Max. 120 |
Piping system | DN 10 |
Flow Liter/min | Max. 4 |
Length x Width x Height (mm) | 1050 x 950 x 1300 |
DIG-MAZ 50
Extractor – Space for the herbs (Liter) | 50 |
Extraktor – Working pressure (bar) | Max. 8 |
Extraktor – Temperature (°C) | Max. 120 |
Piping system | DN 15 |
Flow Liter/min | Max. 18 |
Length x Width x Height (mm) | 1300 x 1100 x 1550 |
DIG-MAZ 100
Extractor – Space for the herbs (Liter) | 100 |
Extraktor – Working pressure (bar) | Max. 8 |
Extraktor – Temperature (°C) | Max. 120 |
Piping system | DN 15 |
Flow Liter/min | Max. 35 |
Length x Width x Height (mm) | 1600 x 1200 x 1900 |
DIG-MAZ 250
Extractor – Space for the herbs (Liter) | 250 |
Extraktor – Working pressure (bar) | Max. 8 |
Extraktor – Temperature (°C) | Max. 120 |
Piping system | DN 25 |
Flow Liter/min | Max. 90 |
Length x Width x Height (mm) | 2100 x 1900 x 2850 |
DIG-MAZ 500
Extractor – Space for the herbs (Liter) | 500 |
Extraktor – Working pressure (bar) | Max. 8 |
Extraktor – Temperature (°C) | Max. 120 |
Piping system | DN 40 |
Flow Liter/min | Max. 180 |
Length x Width x Height (mm) | 2250 x 2300 x 3250 |
DIG-MAZ 1000
Extractor – Space for the herbs (Liter) | 1000 |
Extraktor – Working pressure (bar) | Max. 8 |
Extraktor – Temperature (°C) | Max. 120 |
Piping system | DN 50 |
Flow Liter/min | Max. 350 |
Length x Width x Height (mm) | 2800 x 2650 x 3550 |