Pomyślnie dodano do koszyka
Ilość:
Cena:
Razem:
W Twoim koszyku jest:
Razem:
Do darmowej wysyłki brakuje ci:

Mikro / Makro dotlenianie wina

Mikro / Makro dotlenianie wina
Producent: WTG-Quantor
Dostępność: Produkt na zamówienie
MIKRO/MAKRO DOTLENIENIE
Coraz częściej wykorzystuje się zbiorniki pozbawiające wino naturalnego tlenu. Dlatego tlen musi być dodany sztucznie, aby osiągnąć korzystne efekty aktywacji drożdży, zwiększenia dojrzałości, wiązania garbników i wzmocnienia aromatu.
 
Podczas mikrodotleniania fermentujące wino otrzymuje stałą i bardzo małą ilość tlenu (0,5 – 6,0 mg na litr na miesiąc) przez długi okres czasu (kilka miesięcy).
 
W przypadku makrdotleniania dodaje się większą ilość tlenu (ok. 2,0 do 6,0 mg tlenu na litr na dzień) w krótszym czasie.
Płatności Płatności Płatności