Destiller

Prasa hydrauliczna, koszowa do tłoczenia soków z owoców o pojemności kosza 100 litrów wraz z młynkiem rozdrabniającym

Producent:
Waga urządzenia: 370 kg
Kraj produkcji: Austria
Okres gwarancji producenta: 2 lata
Zasilanie: 400V 50Hz (3 fazy)
Wydajność: 300 kg owoców/h
Wydajność soku: 75%
Materiał wykonania: 1.4301 / AISI 304
Kod produktu: 100K RM1,5
Dostępność: Dostawa do 10 dni
Niezawodna prasa hydrauliczna wraz z młynkiem do rozdrabniania owoców w szczególności jabłek, gruszek oraz warzyw. Rozdrobnione owoce są zobacz pełny opis
Cena brutto: 38 886
Cena netto: 31 615
OPIS

Niezawodna prasa hydrauliczna wraz z młynkiem do rozdrabniania owoców w szczególności jabłek, gruszek oraz warzyw. Rozdrobnione owoce są zgniatane pomiędzy przekładkami z drewna, pulpa zostaje w workach filtracyjnych. Na ramie urządzenia można dodatkowo zamontować jeden z młynków rozdrabniających do owoców firmy Voran.    

Urządzenie wyposażone jest w:

  • siłownik hydrauliczny,
  • sterownik przeciążeniowy,
  • siatkę filtracyjną,
  • zmianę docisku tłoka.
     

Jednostka ściskająca tłok zasilana przez silnik elektryczny. Siła docisku prasy: 16 ton.

Wymiary prasy:

  • Długość: 1078 mm
  • Szerokość: 800 mm
  • Wysokość: 1700 mm
  • Przyjęcie owoców, wysokość: 1142 mm

 

Młynek (rozdrabniacz) do owoców ziarnkowych, jagodowych lub warzyw z szybko wymiennymi tarczami ze stali nierdzewnej, z regulacją stopnia mielenia. Urządzenie wykonane jest ze stali nierdzewnej AISI 304, dzięki czemu przetwarzane owoce lub warzywa nie ą narażone na działanie niepożądanych czynników. W cenie urządzenia jest prezentowany na zdjęciu stojak. 

Wymiary urządzenia:

  • Długość: 496 mm
  • Szerokość: 434 mm
  • Wysokość: 885 mm
  • Wysokość na stojaku: 1360 mm
Film instruktażowy
Film instruktażowy

 

Pliki do pobrania
Do tego produktu polecamy
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.