Destiller

Prasa hydrauliczna, warstwowa (przekładkowa) do owoców i warzyw 100P2 RC

Producent:
Waga urządzenia: 295 kg
Kraj produkcji: Austria
Okres gwarancji producenta: 1 rok
Zasilanie: 400V 50Hz (3 fazy)
Wydajność: 600 kg/h
Wydajność soku: 75%
Kod produktu: 100P2 rotary cage
Dostępność: Dostawa do 10 dni
Niezawodna prasa hydrauliczna, warstwowa do wcześniej rozdrobnionych owoców. Owoce są zgniatane pomiędzy przekładkami z drewna, zobacz pełny opis
Cena brutto: 39 863
Cena netto: 32 409
OPIS

Niezawodna prasa hydrauliczna, warstwowa do wcześniej rozdrobnionych owoców. Owoce są zgniatane pomiędzy przekładkami z drewna, pulpa zostaje w chustach filtracyjnych. Dzięki obrotowemu mechanizmowi zwiększa się wydajność urządzenia. W tym czasie kiedy owoce są zgniatane, na drugim stole można już przygotowywać kolejną porcję owoców do tłoczenia. Urządzenie działa w układzie z Myjką, podajnikiem i rozdrabniaczem do owoców w jednym model WA LC 40. Prasa znajduje zastosowanie w tłoczeniu soku z owoców lub warzyw np.: jabłka, gruszki, jeżyny, truskawki, jagody, czarnego bzu, porzeczki, marchew, żurawiny, zioła, chrzan, maniok, pigwy, buraki, rokitnika zwyczajnego, jarzębina jagody, cebula.    

Urządzenie wyposażone jest w:

  • siłownik hydrauliczny,
  • sterownik przeciążeniowy,
  • chusty filtracyjne 80x80 cm (18 sztuk),
  • drewniane przekładki 50 x 50 cm (20 sztuki).

 

Jednostka ściskająca tłok zasilana przez silnik elektryczny. Siła docisku prasy: 24 tony.

Wymiary prasy:

  • Długość: 2170 mm
  • Szerokość: 730 mm
  • Wysokość: 1510 mm

 

Wydajność: do 600 kg/h.

Film instruktażowy
Film instruktażowy

 

Pliki do pobrania
Do tego produktu polecamy
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.