Destiller

Prasa pneumatyczna, membranowa do winogron Velvet 10-15-23-34

Producent:
Prasa pneumatyczna typu zamkniętego, pozioma do winogron z membraną certyfikowaną zgodnie z obowiązującą dyrektywą zobacz pełny opis
Ten artykuł nie jest dostępny w naszym sklepie internetowym. W celu otrzymania niezobowiązującej wyceny, zachęcamy do złożenia zapytania za pomocą przycisku "Zapytaj o produkt". W przypadku dodatkowych pytań skontaktujemy się z Państwem, aby ustalić szczegóły.
OPIS

Prasa pneumatyczna typu zamkniętego, pozioma do winogron z membraną certyfikowaną zgodnie z obowiązującą dyrektywą europejską. Dzięki polerowanym na lustro kanałom drenującym umieszczonym wzdłuż wewnętrznej powierzchni bocznej prasy, zapewniony jest wydajnu proces uzyskiwania soku. Kanały drenujące sok przystosowane są do szybkiego montażu i demontażu, co przekłada się na łatwość czyszczenia wnętrza prasy. Duże dwuskrzydłowe drzwi otwierane i zamykane ręcznie z mechaniczną blokadą bezpieczeństwa. Membrana dociskowa składająca się z ciężkiej tkaniny pokrytej polimerem spożywczym. Nie jest wymagane minium załadunku prasy. Urządzenie poradzi spobe takze z nieweilką ilości owoców. Prasa wyposażona jest dodatkowo w szybki system mocowania membrany. Rama prasy w całości wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304.

Maszyna wyposażona fabrycznie w kompresor.

Prosty i przyjazny dla użytkownika interfejs operatora E-panel z ekranem dotykowym zapewniającym łatwy dostęp do programowania prasy.
Umożliwia zarządzanie i programowanie wszystkich cykli roboczych oraz monitorowanie cyklu roboczego.
30 programów tłoczenia przechowywanych w pamięci PLC.

Dostępne pojemności pras:  1000, 1500, 2300 lub 3400 litrów. 

 

 

 

Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.