Destiller

Prasy pneumatyczne do winogron

Tłoczenie, wyciskanie soku z jagów winogron to jeden z najważniejszych etapów w wytwarzaniu wina. Prasy pneumatyczne zapewaniają, że proces tłoczenia soku jest realizowany w sposób delikatny. Zastosowane zaś w prasach oprogrampwanie wspomaga winiarza w doborze najlepszych parametrów, programów tłoczenia np. w stosunku do typu wina jaki chce uzyskać. Prasy pneumatyczne do winogron francuskiej firmy Bucher Vaslin gwarantują najwyższą jakość przyszłego wina.

 

Producent: BUCHER vaslin
Prasa pneumatyczna do winogron model X Pro renomowanego francuskiego producenta Bucher Vaslin. Prasa typu zamkniętego. Prasy Bucher XPro przeznaczone są do wyciskania soku
Wybierz wariant:
Producent: BUCHER vaslin
Prasa pneumatyczna Bucher Origin posiada szeroko otwierane drzwiczki, które zapewniają pełne napełnianie prasy i łatwe opróżnianie wytłoków. Przesuwane
Producent: BUCHER vaslin
Prasa pneumatyczna do winogron model X Plus IT renomowanego francuskiego producenta Bucher Vaslin. Prasa typu zamkniętego. Prasa umożliwia tłoczenia winogron w osłonie gazów
Producent: BUCHER vaslin
Innowacyjny i opatentowany proces tłoczenia Bucher Vaslin w kontrolowanej atmosferze azotu gwarantuje  tłoczenie winogron bez kontaktu z tlenem. Dzieje się tak dzięki
Producent: DIEMME Enologia
Prasa pneumatyczna typu zamkniętego, pozioma do winogron z membraną certyfikowaną zgodnie z obowiązującą dyrektywą europejską. Dzięki polerowanym na lustro kanałom
188 590 Produkt na zamówienie
Producent: DIEMME Enologia
Prasa pneumatyczna, membranowa do winogron typu otwartego: zbiornik prasy posiada na swej powierzchni szczeliny przez które wycieka sok w trakcie procesu tłoczenia.  Prasa pneumatyczna
Producent: DIEMME Enologia
Prasa pneumatyczna, membranowa do winogron typu otwartego: zbiornik prasy posiada na swej powierzchni szczeliny przez które wycieka sok w trakcie procesu tłoczenia. 
Producent: Zambelli
HORIZONTAL PNEUMATIC PRESS PN-ZETA DESCRIPTION The Pneumatic Presses "PnZeta" are entirely built in AISI 304 stainless steel. Any high quality components that we use (e.g. Becker
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.