Destiller

Bucher Inertys - tłoczenie winogron w osłonie azotu

Producent:
Innowacyjny i opatentowany proces tłoczenia Bucher Vaslin w kontrolowanej atmosferze azotu gwarantuje  tłoczenie winogron zobacz pełny opis
OPIS

Innowacyjny i opatentowany proces tłoczenia Bucher Vaslin w kontrolowanej atmosferze azotu gwarantuje  tłoczenie winogron bez kontaktu z tlenem. Dzieje się tak dzięki ciągłej pracy w osłonie gazów obojetnych. Dodatkowo proces ten działa w zamkniętej pętli. Zużyty gaz jest poddawany recyklingowi poza pomocą elastycznego pojemnika, balonu, dzięki czemu może służyć kilka razy. Ograniczenie kosztów gazów jest znaczące. Proces jest całkowicie automatyczny.

Tłoczenie winogron w osłonie gazów obojętnych z wykorzystaniem systemu Inertys ma kluczowe znaczenie w produkcji wysokiej jakości win białych i różowych przede wszystklim w kontekście ochrony owoców i świeżego moszczu przed nadmierną oxydacją. Kontakt z tlenem skutkuję: znaczną redukcją aromatów oraz brązowieniem moszczu (świeżego soku) przez utlenianie polifenoli.  

Bucher Inertys jest dostępny dla następujących pras:
• Bucher XPlus 22 do 80
• Bucher XPert 100 do 450

 

Video
Video

 

Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.