Destiller

Ręczny miernik zawartości alkoholu Snap 41

Producent:
Dostępność: Produkt na zamówienie (4-6 tygodni)
Snap 41 to cyfrowe gęstościomierze do alkoholu wykonujące pomiary alkoholi wysokoprocentowych w zakładach produkcyjnych, zapewniając zobacz pełny opis
Cena brutto: 8 524
Cena netto: 6 930
OPIS

Snap 41 to cyfrowe gęstościomierze do alkoholu wykonujące pomiary alkoholi wysokoprocentowych w zakładach produkcyjnych, zapewniając doskonałą dokładność wyników. Jeden taki przyrząd zastępuje wszystkie szklane areometry wykorzystywane w gorzelni, zapewniając, że w każdej butelce zawsze znajduje się zawartość opisana na butelce. Snap 41 wykonuje pomiary zawartości alkoholu we wszystkich niesłodzonych alkoholach wysokoprocentowych o każdej mocy, w całym procesie produkcyjnym. Ten przenośny przyrząd można używać bezpośrednio przy pojemniku z alkoholem, uzyskując wyniki pomiarów w ciągu kilku sekund. W tym solidnie skonstruowanym urządzeniu o dużej żywotności zastosowano najnowocześniejszą technologię, dzięki czemu za pomocą serii Snap można przeprowadzać pomiary najwyższej jakości alkoholi.

  • Dokładność 0,2% obj.
  • Snap 41 zastępuje wszystkie szklane hydrometry
  • Przyrząd dostosowany do potrzeb mikro-gorzelni

Dane techniczne

  Snap 41 Snap 51
Ochrona patentowa Patent AT516421 (B1), EP3015847 (B1)
Zakres pomiarowy Alkohol: od 0% obj. do 100% obj
Temperatura: od 5°C do 30°C (od 41°F do 86°F)
(automatyczna korekta temperatury)
Alkohol: od 0% obj. do 100% obj.
Temperatura: od 0°C do 40°C (od 32°F do 104°F)
(automatyczna korekta temperatury)
Dokładność Alkohol: 0,2% obj.
Temperatura: 0,2°C (0,4°F)
Alkohol: 0,1% obj.
Temperatura: 0,1°C (0,2°F)
Powtarzalność (odchylenie standardowe)* Alkohol: 0,1% obj.
Temperatura: 0,1°C (0,2°F)
Alkohol: 0,05% obj.
Temperatura: 0,05°C (0,1°F)
Odtwarzalność (odchylenie standardowe)* Alkohol: 0,15% obj. Alkohol: 0,07% obj.
Rozdzielczość Alkohol: 0,01% obj.
Temperatura: 0,1°C (0,1°F)
Alkohol: 0,01% obj.
Temperatura: 0,01°C (0,01°F)
Temperatura otoczenia Od 0°C do 35 °C (od 32°F do 95°F) Od -10°C do +50°C (14°F do 122°F)
Zasada pomiaru Technologia oscylującej U-rurki Technologia oscylującej U-rurki
Obsługiwane wartości pomiarowe Stężenie alkoholu w % obj. w 20°C lub 15°C, °Proof Stężenie alkoholu w % obj. (w 20°C lub w 15°C) lub °Proof
Gęstość
Stężenie cukru/ekstraktu w °Brix lub °Plato
10 indywidualnie programowalnych jednostek pomiarowych
Pamięć wewnętrzna 1024 wyników pomiarowych, 250 identyfikatorów próbek, 30 metod pomiarowych
Zasilanie Trzy baterie alkaliczne 1,5 V LR06 AA Trzy baterie alkaliczne 1,5 V LR06 AA
Objętość próbki 2 ml 2 ml
Wymiary 245 mm x 103 mm x 126 mm (9,6 in x 4 in x 5 in) 468 mm x 108 mm x 119 mm (18,4 in x 4,3 in x 4,7 in)
Waga 660 g 860 g
Interfejsy Bluetooth® (tylko do aktualizacji oprogramowania) Bluetooth® (transfer danych do komputera lub drukarki), RFID (identyfikator próbki)
Stopień ochrony IP54 IP54
Dostępne akcesoria opcjonalne Opaska na nadgarstek, gumowa osłona panelu sterowania, walizka transportowa Opaska na nadgarstek, gumowa osłona panelu sterowania, przenośna drukarka Bluetooth®, adapter Bluetooth® USB
Zakres dostawy Przenośny miernik alkoholu, rurka napełniająca, adapter do wprowadzania próbki ze strzykawki, strzykawki, gumowa osłona celi pomiarowej, trzy baterie, klucz imbusowy, instrukcja obsługi Przenośny miernik alkoholu, walizka transportowa, trzy baterie, klucz imbusowy, wężyk silikonowy, instrukcja obsługi

* zgodnie z normą ISO 5725

Video
Video

 

Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.