Destiller

Nalewarka Bag in Box, Bib’Up® 2.0 - rozlew gorący

Producent:
Kod produktu: top 290
Dostępność: Dostawa w ciągu 30 dni
Półautomatyczna nalewarka (rozlewaczka) model Bib’up 2.0 francuskiej firmy Technibag przeznaczona jest do nalewania płynnych zobacz pełny opis
Cena brutto: 38 812
Cena netto: 31 554
OPIS

Półautomatyczna nalewarka (rozlewaczka) model Bib’up 2.0 francuskiej firmy Technibag przeznaczona jest do nalewania płynnych produktów w systemie bag-in-box. Urządzenie może być wykorzystywane do rozlewu wina, wody, soków oraz oleju do worków Bag in Box od 2 do 20 litrów zamykane kranikami Kraniki Vitop®. 

Urządzenie posiada panel sterowania z wielofunkcyjnym wyświetlaczem. Dokładność dozowania płynów wynosi ± 5 cl. 

Urządzenie przeznaczone jest do rozlewu:
− Enologia: wino, moszcz
− Przemysł spożywczy: soki owocowe, olej, ocet, solanka, brzeczka piwna, mleko

 

Operacja napełniania worków składa się z czterch etapów:
odkręcenie kranika, rozpoczęcie cyklu - usunięcie tlenu z worka,
odmierzanie i napełnianie,
wtrysk azotu na koniec cyklu
zamknięcie worka 

Urządzenie niezawodne, mobilne i bardzo łatwa w obsłudze

Pompa odśrodkowa ALT 40
Najlepsze rozwiązanie do zasysania i przesyłu cieczy, dzięki dużej zdolności samozasysania
oraz możliwość pracy nawet przy nieciągłej obecności cieczy na ssaniu. Seria ALT,
w całości wykonana ze stali nierdzewnej AISI 316, szczególnie odpowiednia do cieczy spożywczych. Wyposażona z ponadgabarytowy trójfazowy silnik o długiej żywotności. 

Części pompy: AISI 316
− Wał: AISI 316
− Turbina: AISI 316
− Uszczelki standardowe: NBR
− Uszczelnienie mechaniczne ceramiczne / grafit / nbr

Silnik
− Zasilany trójfazowym silnikiem asynchronicznym 400V 50Hz
− Wyposażony w silnik MEC 80 (1400 obr/min 1,2 KM/ 0,9 kW dla ALT 40)
− Stopień ochrony IP 44
− Klasa izolacji F
− Podłączenie zasilania za pomocą kabla  o długości 2 m
 
Specyfikacje hydrauliczna
− Maksymalny przepływ: 138 L/min (dla ALT 40)
− Turbina na wale: Uszczelnienie mechaniczne
− Maksymalna gęstość cieczy 1,1g/cm wolnej od twardych cząstek w zawiesinie
− Maksymalna temperatura 90°C

 

Video
Video

 

Description
Description

Modern, high-performance and easy-to-use, Bib’up® 2.0 is the ideal filling machine for small to medium production cycles for Bibs between 2 and 20 litres and Pouch from 1.5 to 3 litres.

SCOPE OF APPLICATION

For wines, alcoholic beverages, water, both food and non-food, fruit juice, oils… and various liquids.

ADVANTAGES, OPERATIONAL QUALITY AND EASE-OF-USE :

• Multifunction display panel
• Liquid changeover in less than 2 minutes
• Air removal prior to filling
• Nitrogen injection at end of cycle

HIGH PRECISION METERING

• Repeatability ± 5 cl
• Programmable to the nearest cl
• Memory storage of all volumes programme

3-stage filling cycle:

Removal of tap
Filling cycle begins: removal of air from the bag, metering and filling nitrogen injection, purging  and flushing at the end of the cycle.
 

BIB’UP® SMART AND BIB’UP® STANDARD EQUIPMENTS: • Display panel with a range of functions : cycle counter, statistics, troubleshooting, maintenance, … • Automated nitrogen injection at end of filling cycle • Separate vacuum and nitrogen circuits • Roller-equipped work surface • Cleaning tube with jointing tip • CIP with automated cleaning of the vacuum circuit • Filling machines suitable for any of the following standard tap types: Vitop, Flex-Tap, Vinitap, WS, Presss-Tap, … • Equipments compliant with Machine Directive n° 2006/42/CE, approved by the APAVE certification body. ADDITIONAL EQUIPMENT FOR BIB’UP® VERSION • Chassis equipped with 4 wheels and a box support tray • Pump with stainless steel casing and turbine, 54 hl.p.h flow-rate, equipped with purge function and inverter.

Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.