Beczka do fermentacji lub dojrzewania wina białego wykonana z dębu francuskiego, dekle zaś z drewna akacji.
Beczki modelu Fraîcheur przeznaczone są do win białych,
Pistolet ze stali nierdzewnej do nalewania np. gorącego soku. Średnica zewnętrzna dyszy nalewającej 28 mm. Długość dyszy nalewającej: 175 mm. Gumowa nasadka (stożek)
Beczki Węgierskiej firmy Boros Oak Barrels są produkowane ze starannie dobranego drewna morwy.
Drewno do produkcji beczek jest sezonowane na wolnym powietrzu przez 3 lata.
Beczki Węgierskiej firmy Boros Oak Barrels są produkowane ze starannie dobranego drewna czereśni.
Drewno do produkcji beczek jest sezonowane na wolnym powietrzu przez 3
Zestaw laboratoryjny do wykonania testu bentonitowego.
W skład zestawu wchodzą:
3 plastikowe zbiorniki, 2 kolby Bentotestowe,
1 pipeta, 1 plastikowa zlewka miarowa,
3
Zbiornik do maceracji-fermentacji win czerwonych, macerator, SD-MGRL (horizontal) wykonany ze stali nierdzewnej AISI 304.
Poziomy zbiornik fermentacyjny-maceracyjny
CLARIFIANT XL to zoptymalizowany dodatek do win musujących produkowanych metodą klasyczną, który poprawia efekty remuage.
Clarifiant XL to zoptymalizowany środek wspomagający
Silna glukoamylaza do sacharyfikowania skrobi. Wysoko skoncentrowana glukoamylaza (EC.3.2.1.3.) z Aspergillus niger do degradacji hydrolizowanej skrobi.
W skrócie:
Produkt:
Stojak na beczki typu Barriques o poj od 225 - 300 litrów lub beczek typu Tonneaux 350/500 lt. Stojak wykonany z trwałego aluminim, wyposażony w kółka do łatwego
Zbiornik do fermentacji maceracji nastawów na wina czerwone z automatycznym systemem wymuszającym cyrkulację zawarości zbiornika za pomocą strumieni oczyszczonego
Płytowe prasy filtracyjne Della Toffola są przeznaczone do filtrowania osadów, a z dodatkiem pompy odśrodkowej także win, moszczu i produktów ubocznych procesu
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.