Destiller

Rurowy wymiennik ciepła typu rura w rurze

Producent:
Rurowy wymiennik ciepła typu rura w rurze służy do realizacji zadań enologicznych związanych z termowinifikacją, np.: do zobacz pełny opis
OPIS

Rurowy wymiennik ciepła typu rura w rurze służy do realizacji zadań enologicznych związanych z termowinifikacją, np.: do szybkiego, przepływowego podgrzania lub schłodzenia świeżo odszypułkowanych i rozdrobnionych winogron lub świeżego moszczu. Świeżo pozyskana pulpa winogronowa lub moszcz jest od razu przepompowywana przez wymiennik ciepła i - po osiągnięciu wymaganej temperatury - może być kierowana na dalsze etapy jej obróbki. Wymiary wymiennika zależą od wymagań danej aplikacji.

W przypadku mediów ciekłych oferujemy wymienniki wielorurowe.

Zalety

  • Modułowa konstrukcja
  • Łatwy demontaż
  • Możliwość czyszczenia metodą CIP
  • Brak martwej przestrzeni
  • Kompensacja rozszerzalności
  • Różnice temperatur powyżej 100°C nie generują żadnych naprężeń.
  • Nadaje się do niemal wszystkich rodzajów zacierów

Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.