Schładzacz tunelowy jest to urządzenie przeznaczone do schładzania produktu w opakowaniu ( butelki, worki bag in box) po rozlewie na gorąco ( hot filing).
Parametry techniczne
Wydajność chłodnicza: do 300 kW
Medium chłodnicze: Woda
Temperatura wejściowa produktu 75C
Temperatura wyjściowa produktu40C
Wymiary tunelupowierzchnia części schładzanej 30m2
Czas drogi produktu15 min
Materiał wykonaniastal nierdzewna 1.4301 AISI
Taśma schładzaczamodułowa mat. PP + HW
Inne produkty tego producenta
Prasa taśmowa do owoców i warzyw
Wcześniej rozdrobnione owoce są zgniatane pomiędzy taśmą polipropylenową, która przechodzi przez specjalne walce prasujące
Prasa taśmowa do owoców i warzyw
Wcześniej rozdrobnione owoce są zgniatane pomiędzy taśmą polipropylenową, która przechodzi przez specjalne walce prasujące
Pasteryzator przeznaczony jest do termicznej obróbki soków owocowych oraz przecierów — wyciśnięty wcześniej sok zostaje podany do zbiornika buforowego, skąd
Pasteryzator przeznaczony jest do termicznej obróbki soków owocowych oraz przecierów — wyciśnięty wcześniej sok zostaje podany do zbiornika buforowego, skąd
Prasa taśmowa do owoców i warzyw
Wcześniej rozdrobnione owoce są zgniatane pomiędzy taśmą polipropylenową, która przechodzi przez specjalne walce prasujące
Pasteryzator przeznaczony jest do termicznej obróbki soków owocowych oraz przecierów — wyciśnięty wcześniej sok zostaje podany do zbiornika buforowego, skąd
Podgrzewacz pulpy. Wymiennik rurowy jest urządzeniem zbudowanym na zasadzie wymiennika typu „rura w rurze“. Medium grzewcze (gorąca woda) jest przygotowywane
Pasteryzator przeznaczony jest do termicznej obróbki soków owocowych oraz przecierów — wyciśnięty wcześniej sok zostaje podany do zbiornika buforowego, skąd
Prasa taśmowa do owoców i warzyw
Wcześniej rozdrobnione owoce są zgniatane pomiędzy taśmą polipropylenową, która przechodzi przez specjalne walce prasujące
Prasa taśmowa do owoców i warzyw
Wcześniej rozdrobnione owoce są zgniatane pomiędzy taśmą polipropylenową, która przechodzi przez specjalne walce prasujące
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.
W dniach 13-19 września firma będzie zamknięta.
Prosimy o kontakt po 19 września.