Pomyślnie dodano do koszyka
Ilość:
Cena:
Razem:
W Twoim koszyku jest:
Razem:
Do darmowej wysyłki brakuje ci:

Stacja dealkoholizacji, dealkoholizator wina

Stacja dealkoholizacji, dealkoholizator wina
Producent: Reda Separation
Dostępność:
Poleć produkt znajomemu Drukuj opis produktu

Stacja do częsciowej lub pełnej dealkoholizacji wina.

Aby sprostać wymaganiom REDA oferuje bardzo elastyczną i wydajną technologię dealkoholizacji, która gwarantuje poszanowanie struktury i właściwości organoleptycznych  wina.

Dzięki doświadczeniu zdobytemu w zakresie kontrolowanego odparowywania próżniowego opracowano specjalną technikę destylacji frakcyjnej w niskiej temperaturze umożliwiającą częściową lub całkowitą dealkoholizację wina. Proces obejmuje destylację w temperaturze + 15/16 ° C wina poddawanego obróbce. System zapewnia odzysk frakcji aromatycznych. Technika ta jest szczególnie polecana do win w trakcie lub pod koniec fermentacji, w tym samym zbiorniku fermentacyjnym. 

Prezentowane urządzenie może służyć także do korekty moszczu, wina. Wyobraźmy sobie sytuację kiedy z uwagi na warunki pogodowe konieczne jest dosładzanie nastawu. Wówczas prezentowane urządzenie znajdzie zastosowanie jako stacja wyparna, próżniowa, koncentrator na zimno i przez odparowanie wody  w temperaturze + 18/22 ° C  dokonamy korekty zawartości cukru w nastawie.  Dodawanie glukozy jest w tej sytuacji zbędne. 

 

Schemat: 

Schemat

Stacja dealkoholizacji wina

Płatności Płatności Płatności