Destiller

Skoncentrowany rektyfikowany moszcz z winogron

Producent:
Skoncentrowany rektyfikowany moszcz z winogron – reprezentuje kompleks cukrowy naturalnie występujący w moszczu gronowym, zobacz pełny opis
OPIS
Skoncentrowany rektyfikowany moszcz z winogron –
reprezentuje kompleks cukrowy naturalnie występujący w moszczu gronowym, składający się z glukozy (ok. 50%) i fruktozy (ok. 50%).
 
Słodycz
Siła słodząca porównywalna do sacharozy (POD = 100%)
 
Kolor
Reakcja Maillarda – karmelizacja
 
Rozpuszczalność
Łatwo rozpuszczalny w wodzie
 
Moc przeciw zamarzaniu
Obniża temperaturę zamarzania
PAC = 1,9
 
Indeks glikemiczny (GI)
Średnio-niski (IG = 49)
 
Główne funkcje
Zastosowanie do wzbogacania: 1 kg produktu (objętość = 0,66 litra) wytwarza 0,5943 litra alkoholu → 1,68 kg produktu zwiększa 100 litrów wina o 1% zawartość alkoholu
Zastosowanie w drugiej fermentacji: Aby zwiększyć zawartość 1 atm (~1 l CO2/l) w 1 litrze wina, potrzebne są 4 g produktu.
Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.