Destiller

Skoncentrowany rektyfikowany moszcz z winogron

Producent:
Skoncentrowany rektyfikowany moszcz z winogron – reprezentuje kompleks cukrowy naturalnie występujący w moszczu gronowym, zobacz pełny opis
OPIS
Skoncentrowany rektyfikowany moszcz z winogron –
reprezentuje kompleks cukrowy naturalnie występujący w moszczu gronowym, składający się z glukozy (ok. 50%) i fruktozy (ok. 50%).
 
Słodycz
Siła słodząca porównywalna do sacharozy (POD = 100%)
 
Kolor
Reakcja Maillarda – karmelizacja
 
Rozpuszczalność
Łatwo rozpuszczalny w wodzie
 
Moc przeciw zamarzaniu
Obniża temperaturę zamarzania
PAC = 1,9
 
Indeks glikemiczny (GI)
Średnio-niski (IG = 49)
 
Główne funkcje
Zastosowanie do wzbogacania: 1 kg produktu (objętość = 0,66 litra) wytwarza 0,5943 litra alkoholu → 1,68 kg produktu zwiększa 100 litrów wina o 1% zawartość alkoholu
Zastosowanie w drugiej fermentacji: Aby zwiększyć zawartość 1 atm (~1 l CO2/l) w 1 litrze wina, potrzebne są 4 g produktu.
Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Ostatnio przeglądane
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.