Fructozym® UF
Producent: Erbsloh
Dostępność: Produkt niedostępny
Fructozym® UF
Kompleks enzymatyczny pektynazy i proteazy kwasowej.
Fructozym® UF to płynny, skoncentrowany enzym pektolityczny (EC. 3.2.1.15), wzbogacony arabanazą i kwaśną proteazą.
W skrócie:
- Produkt Płynny, skoncentrowany enzym pektolityczny
- Zakres zastosowania: do soków owocowych
- Cel: Lepsza filtrowalność i stabilność
Cechy szczególne:
- Poprawiona samodekantacja i stabilność soków owocowych bogatych w białko
- Zwiększone natężenie strumienia podczas ultrafiltracji
- Ulepszona barwa soków z dodatkiem pigmentów antocyjanowych
Dozowanie Sok jabłkowy (12 - 15°Bx): 20 - 30 mL/1000 L soku
Wiśnia: 40 – 60 mL/1000 L soku
Winogrona (białe): 40 ml/1000 l soku
Opakowanie: 10kg