Fructozym® Ultra HPX
Producent: Erbsloh
Dostępność: Produkt na zamówienie (4-6 tygodni)
Fructozym® Ultra HPX. Ekstrakcja i upłynnianie surowców włóknistych.
Enzym pektolityczny (EC. 3.2.1.15) z Aspergillus niger do intensywnej maceracji przecierów owocowych i warzywnych oraz ekstrakcji wstępnie wytłoczonych wytłoków.
W skrócie:
- Produkt skoncentrowany, płynne enzymy
- Zakres zastosowania Przecier owocowo-warzywny
- Cel Selektywna degradacja hydropektyny, brak dalszej maceracji
Cechy szczególne
- Uwalnia rozpuszczalny w wodzie ekstrakt cukru z surowców roślinnych
- Najlepsza wydajność w przetwarzaniu owoców ziarnkowych przy jednoczesnym tłoczeniu z największą wydajnością
- Ukierunkowane odcięcie filtrujących gum pektynowych z owłosionych części pektyn owocowych w celu zapewnienia stałego przepływu filtra podczas filtracji z przepływem krzyżowym
Dozowanie:
- Przecier jabłkowy/gruszkowy: 100 – 120 ml/t przecieru
- Ekstrakcja wytłoków (owoce ziarnkowe): 100 – 140 ml/t (wytłoki: woda 50:50 w:w)
Warzywa korzeniowe (marchew czarna): 80 – 120 ml/t (wytłoki: woda 50:50 m/m)
Opakowanie jednostkowe 10 kg