Kocioł warzelny 200 litrów, elektryczny, z mieszadłem
Kocioł warzelny z mieszadłem znajduje różne zastosowania w wielu branżach przetwórstwa spożywczego w szczególności w przemyśle mięsnym do wytopu tłuszczu lub parzenia wyrobów wędliniarskich, w cukiernictwie do wytwarzania likierów i polew, w przemyśle owocowo-warzywnym do sporządzania przecierów, dżemów, powideł lub parzenia zapakowanych mieszanek warzywnych. Dzięki zastosowanej automatyce, urządzenie może być wykorzystywane także przez małe browary rzemieślnicze.
Dzięki systemowi podgrzewania pośredniego, w którym czynnikiem grzewczym jest gliceryna podgrzewana przez grzałki elektryczne, cechuje się wysoką kulturą pracy i ekonomią użytkowania. Przez tę formę podgrzewania unika się bezpośredniego kontaktu grzałki z gotowanym produktem, co wyklucza jego przypalenie.
Główne cechy urządzenia:
- prostopadłościenny kształt na zewnątrz, cylindryczny wewnątrz,
- powierzchnia szlifowana,
- trójścienny z wypełnieniem glicerynowym,
- możliwość stosowania różnego rodzaju zaworów spustowych,
- kran 1 1/2”,
- cyfrowe sterowanie temperatury,
- dzielona pokrywa stwarza możliwość unoszenia pokrywy z zamontowanym mieszadłem,
- funkcja pozycjonowania mieszadła,
- mieszadło jest łatwe w demontażu bez użycia narzędzi,
- zgarniacze z silikonu zapobiegające przywieraniu wsadu,
- wyłącznik bezpieczeństwa mieszadła,
- stała liczba obrotów mieszadła.
- zaznaczony min. i maks. poziom napełnienia,
- zasilanie 400 V AC, 50 Hz.
Nr artykułu | 6080700-M2-1 | 6080900-M1-1 |
Pojemność całkowita [l] | 200 | 400 |
Pojemność użytkowa [l] | 176 | 367 |
Obroty mieszadła [obr./min] | 8 | 10 |
Moc mieszadła [kW] | 0,18 | 0,37 |
Moc grzałek [kW] | 12 | 27 |
Ilość gliceryny [kg] | 70 | 100 |
Przyłącze CEE-Norm | 32 A | 63 A |
Wymiary wewnętrzne [mm] | śr. 600/wys. 530 | śr. 950/wys. 600 |
Wymiary zewnętrzne [mm] | 700x700x920 | 1100x1150x1050 |