Pomyślnie dodano do koszyka
Ilość:
Cena:
Razem:
W Twoim koszyku jest:
Razem:
Do darmowej wysyłki brakuje ci:

Bucher Inertys - tłoczenie winogron w osłonie azotu

Bucher Inertys - tłoczenie winogron w osłonie azotu
Producent: BUCHER vaslin
Dostępność: Produkt na zamówienie

Innowacyjny i opatentowany proces tłoczenia Bucher Vaslin w kontrolowanej atmosferze azotu gwarantuje  tłoczenie winogron bez kontaktu z tlenem. Dzieje się tak dzięki ciągłej pracy w osłonie gazów obojetnych. Dodatkowo proces ten działa w zamkniętej pętli. Zużyty gaz jest poddawany recyklingowi poza pomocą elastycznego pojemnika, balonu, dzięki czemu może służyć kilka razy. Ograniczenie kosztów gazów jest znaczące. Proces jest całkowicie automatyczny.

Tłoczenie winogron w osłonie gazów obojętnych z wykorzystaniem systemu Inertys ma kluczowe znaczenie w produkcji wysokiej jakości win białych i różowych przede wszystklim w kontekście ochrony owoców i świeżego moszczu przed nadmierną oxydacją. Kontakt z tlenem skutkuję: znaczną redukcją aromatów oraz brązowieniem moszczu (świeżego soku) przez utlenianie polifenoli.  

Bucher Inertys jest dostępny dla następujących pras:
• Bucher XPlus 22 do 80
• Bucher XPert 100 do 450

 

 

Płatności Płatności Płatności