Pomyślnie dodano do koszyka
Ilość:
Cena:
Razem:
W Twoim koszyku jest:
Razem:
Do darmowej wysyłki brakuje ci:

Wielofunkcyjne urządzenie próżniowe do produkcji przetworów owocowych i warzywnych

Wielofunkcyjne urządzenie próżniowe do produkcji przetworów owocowych i warzywnych
Producent: FRIGOJOLLINOX    Kod produktu: MB50 TOP
Dostępność: Produkt na zamówienie (4-6 tygodni)
Ilość:
Cena: 202 220
Cena netto: 164 407zł
Poleć produkt znajomemu Drukuj opis produktu

BM50 TOP to idealne wielofunkcyjne urządzenie dzięki któremu możemy wytwarzać różnego rodzaju przetwory od wstępnej obróbki owoców czy warzyw do ich pasteryzacji i sterylizacji. Dzięki zastosowanej próżni przetwory zachowują aromat, smak oraz właściwości prozdrowotne użytych składników. Urządzenie wykonane ze stali nierdzewnej. Funkcjonalne i intuicyjne.

BM50 TOP ma dwa oddzielne zbiorniki, które działają w sposób całkowicie autonomiczny i automatyczny. Próżnia pozwala na gotowanie w temperaturze 50 ° C i w znacznie krótszym czasie, dzięki czemu unika się utraty właściwości organoleptycznych, smaku, aromatu i koloru użytych składników.

Urządzenie może być wykorzystywane do następujących procesów:

gotowania próżniowego w temperaturze 50 ° C;
gotowania pod ciśnieniem atmosferycznym do 135 ° C;
gotowania na parze pod ciśnieniem atmosferycznym do 135 ° C;
sterylizacji w temperaturze do 135 ° C;

BM50 TOP umożliwia:
Gotowanie w próżni w temperaturze 50 ° C bez zmiany właściwości organoleptycznych, koloru, aromatu i smaku składników używanych do produkcji: dżemów, dżemów, koncentratu pomidorowego, keczupu, pasztetu, kremów, koncentratów, musztard, soków, owoców w syropie.

Gotowanie w ciśnieniu atmosferycznym do 135 ° C wszelkiego rodzaju produkty spożywcze.

Sterylizację wszelkiego rodzaju produktów spożywczych zapakowanych w pojemniki odporne na wysokie temperatury.

 

Główne zalety:

System gotowania próżniowego
System gotowania próżniowego i zagęszczania jest idealny do wytwarzania produktów bardzo wysokiej jakości: produkt w zbiorniku gotuje się w temperaturze 50 ° C zamiast 100 ° C. W ten sposób zachowane zostają właściwości organoleptyczne, smak, aromat i kolor użytego surowca. Szczególnie nadaje się do produkcji doskonałych dżemów, musztard, koncentratów, sosów i kremów, które na koniec procesu zachowają kolor, aromat i intensywny smak użytych świeżych owoców i warzyw.

System podwójny Stery & cook
W pierwszym zbiorniku można gotować i sterylizować każdy rodzaj żywności dzięki pośredniemu systemowi grzewczemu (płaszcz grzewczy). W drugim zbiorniku bezpośrednie ogrzewanie gwarantuje sterylizację dowolnego produktu spożywczego oraz jego gotowanie w wodzie i parze. Oba zbiorniki, mimo że są sterowane przez ten sam interfejs z ekranem dotykowym, są całkowicie niezależne i mogą być używane jednocześnie, co zapewnia większą liczbę operacji i większą wydajność produkcji.

System zapobiegający przywieraniu

Obracające się mieszadło ze skrobakami zapobiegającymi przywieraniu produktu do dna lub ściany zbiornika podczas fazy gotowania.

Ekran dotykowy i rejestrator danych
Panel sterowania z ekranem dotykowym, z dedykowanym oprogramowaniem, jest intuicyjny i funkcjonalny: pozwala na jednoczesne sterowanie dwoma zbiornikami , modyfikację dowolnego typu parametrów oraz wykonywanie procesów całkowicie automatycznie według algorytmów F0 , F100 i F71 lub ręcznie wprowadzając parametry czasu i temperatury. Zintegrowany rejestrator danych przechowuje wszystkie dane związane z procesem, umożliwia ich pobranie przez interfejs USB i tworzy wykres czasu / temperatury odnoszący się do każdej indywidualnej operacji.

Gniazdo Ethernet
Możliwość podłączenia do Internetu przez gniazdo Ethernet sprawia, że ​​zawsze dostępne są nowe aktualizacje oprogramowania.

Inteligentne sterowanie
Zdalne sterowanie poza pomocą smartfona, tabletu lub komputera PC gwarantuje wykonanie pracy nawet bez obecności operatora. Funkcja ta pozwala również na bieżący monitoring pracy urządzenia.

Podwójna sonda w sercu produktu
Podwójna sonda do wykrywania temperatury produktu, oprócz zwiększenia bezpieczeństwa procesu, zapewnia ciągłość procesu nawet w przypadku uszkodzenia lub nieprawidłowego działania jednej z dwóch sond.

Zawory automatyczne
Wszystkie zawory do załadunku i rozładunku wody, pary i powietrza są w pełni automatyczne i wyposażone w systemy bezpieczeństwa.

Parametry techniczne:

Materiał wykonania - stal nierdzewna AISI 304/316;
Pojemność zbiornika próżniowego 54 litry;
Pojemność zbiornika drugiego 70 litrów (95 słoików 350 gram)
Wymiary: 206 * 85 * 125 cm
Sterylizacja parą nasyconą lub wodą;
Zasilanie elektryczne albo LPG, metan, 
Maksymalna temperatura w komorze próżniowej 140 ° C;M
Maksymalna temperatura w komorze Stery 135 ° C;
Maksymalna temperatura wewnątrz sterylizowanego produktu 121 ° C;
System mieszania w zbiorniku próżniowym;
Pompa próżniowa w zbiorniku próżniowym;
Sterowanie PLC i system automatyki z 10-calowym ekranem dotykowym;
Zintegrowany rejestrator danych;
Interfejs USB;
Interfejs Ethernet;
Podwójna sonda do badania temperatury produktu;
Sonda temperatury komory próżniowej;
Sonda temperatury w komorze spoczynkowej;
Certyfikat CE.
 

 

 

Przesyłka kurierska od 175 zł
Płatności Płatności Płatności