Pomyślnie dodano do koszyka
Ilość:
Cena:
Razem:
W Twoim koszyku jest:
Razem:
Do darmowej wysyłki brakuje ci:

Pasteryzator domowy do słoików z timerem

Pasteryzator domowy do słoików z timerem
Producent: Rommelsbacher    Kod produktu: K1802
Dostępność: Produkt niedostępny

Wysokiej jakości domowy pasteryzator elektryczny do słoików, przetworów. Pojemnik dwukrotnie emaliowany, dno garnka wykonane ze stali nierdzewnej. Pojemność 27 litrów, co umożliwia jednoczesne pasteryzowanie do 14 słoików o pojemności 1 litra. Pasteryzator wyposażony w wysokiej jakości termostat odpowiedzialny za pełną kontrolę temperatury pasteryzacji. Dodatkowo prezentowany model pasteryzatora wyposażony jest "timer", który w trybie automatycznym wyłączy urządzenie po określonym czasie pasteryzacji. Czas pasteryzacji odmierzany jest od momentu osiągnięcia zadanej temperatury, co znakomicie wpływa na prowadzenie procesu pasteryzacji oraz jego efekty. Urządzenie kompletne i gotowe do użytku.   

Informacje techniczne:

Kolor: biało-niebieski
Zasilanie: 230 V·1800 W
Wymiary: 46 x 39 x 48 cm

Proces pasteryzacji powinien odbywać się w odpowiedniej temperaturze i przez odpowiedni czas. Nie każdy owoc lub warzywo pasteryzuje się w tej samej temperaturze i przez ten sam okres czasu. Wysoka temperatura wpływa na zmianę formy, koloru, aromatu oraz na porcję walorów odżywczych pasteryzowanych produktów żywnościowych, które pozostaną w tych produktach. Pasteryzując przetwory owocowe, warzywne lub mięsne należy zachować szczególną ostrożność, higienę i ściśle przestrzegać czasu i temperatury pasteryzacji.

Zalecane temperatury i czas pasteryzacji:

Pasteryzacja owoców i warzyw. Tabela referencyjna temeratury oraz czasu pasteryzacji wybranych owoców i warzyw
PL EN Temperatura pasteryzacji/Temperature setting Czas pasteryzacji/Cooking time
Owoce Fruits    
Pożeczki Currants 85 °C 20 minut
Mus jabłkowy Apple sauce 90 °C 30 minut
Gruszki Pears 90 °C 30 minut
Truskawki Strawberries 75 °C 25 minut
Jagody Blueberries 85 °C 25 minut
Maliny Raspberries 80 °C 30 minut
Wiśnie Cherries 80 °C 30 minut
Mirabelki Mirabelle plums 90 °C 30 minut
Brzoskwinie Peach 90 °C 30 minut
Morele Apricot 90 °C 30 minut
Renkloda Greengage 90 °C 30 minut
Rabarbar Rhubarb gotować 30 minut
Agrest Gooseberries 80 °C 30 minut
Śliwki Plums 90 °C 30 minut
Warzywa Vegetables    
Kalafior Cauliflower gotować 90 minut
Fasola Beans gotować 120 minut
Bób Broad beans gotować 90 minut
Groch Peas gotować 120 minut
Ogórki korniszone Gherkins 90 °C 30 minut
Marchew Carrots gotować 90 minut
Kapusta Cabbage gotować 90 minut
Dynia Pumpkin 90 °C 30 minut
Brukselka Brussels sprouts gotować 120 minut
Szparagi Asparagus gotować 120 minut
Pomidory Tomatoes 90 °C 30 minut
Przesyłka kurierska od 17 zł
Płatności Płatności Płatności