Dekantery, wirówki dekantacyjne renomowanego Włoskiego producenta PIERALISI do ekstrakcji soków owocowych i warzywnych.
Dekantery firmy PIERALISI posiadają następujące cechy konstrukcyjne:
- konstrukcja obudowy/ramy zapewniająca minimalny poziom wibracji i hałasu;
- współczynnik smukłości do 4,30:1, zapewniający znaczną długość i objętość klarowania, co jest niezwykłą zaletą w przetwarzaniu;
- system pomiaru i monitorowania drgań;
- stal nierdzewna o wysokiej jakości chemiczno-mechanicznej, zgodnie z wymogami obróbki dla wszystkich części mających kontakt z żywnością;
- ochrona przed zużyciem wężownic ślimakowych, strefy podawania produktu i strefy stałego wyładunku (możliwe do odzyskania i/lub łatwe do wymiany);
- praca automatyczna przy minimalnym zużyciu energii;
- elementy izolujące drgania o wysokiej skuteczności tłumienia;
- płynny rozruch bębna dekantera i regulacja jego prędkości obrotowej poprzez VDF na silniku głównym.
Opcje:
- Napęd tylny: zapewnia ciągłą regulację dekantera zgodnie z charakterystyką dostarczonego produktu, dzięki sterowaniu elektronicznemu.
- Panel sterowania: system pomiarowo-monitorujący do kontroli głównych parametrów pracy i procesu oraz system monitorowania i kontroli temperatury łożysk
- Zaawansowana ochrona przed zużyciem: płytki ze spiekanego węglika wolframu na obszarach przewijania, które najczęściej ulegają zużyciu
- Automatyczny system smarowania zarządzany przez panel sterowania.