Destiller

Pasteryzacja soków, nektarów, soków przecierowych, musów, napojów gazowanych i syropów

Pasteryzatory rurowe i płytowe błyskawiczne typu Flash HTST (wysoka temperatura w krótkim czasie) mają poza zadanie termiczne utrwalenie różnego rodzaju napojów w tym napojów gazowanych poprzez inaktywację istniejących mikroorganizmów i enzymów naturalnie obecnych w produkcie.  Aseptyczny rozlew gotowego produktu wymaga zastosowania w linii rozlewniczej sterylizatora UHT, w którym produkt zostałe błyskawicznie podgrzany do temp. 140-150 C, utrzymany w tej temperaturze przez kilka sekunda, a następnie schłodzony do temperatury ok. 20C.   

Producent: BLENDTECH
Pasteryzator płytowy typu Flash HTST (wysoka temperatura w krótkim czasie) do soków oraz innych napojów bezalkoholowych ma poza zadanie utrwalenie
Producent: BLENDTECH
Pasteryzator rurowy typu Flash HTST (wysoka temperatura w krótkim czasie) do soków oraz innych napojów bezalkoholowych ma poza zadanie utrwalenie termiczne
Systemy sterylizacji UHT są przeznaczone do sterylizacji napojów w temperaturze nawet 150°C.  UHT (ang. Ultra-high temperature processing) – sterylizacja
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.