Destiller

Prasy pneumatyczne do winogron

Tłoczenie, wyciskanie soku z jagów winogron to jeden z najważniejszych etapów w wytwarzaniu wina. Prasy pneumatyczne zapewaniają, że proces tłoczenia soku jest realizowany w sposób delikatny. Zastosowane zaś w prasach oprogrampwanie wspomaga winiarza w doborze najlepszych parametrów, programów tłoczenia np. w stosunku do typu wina jaki chce uzyskać. Prasy pneumatyczne do winogron francuskiej firmy Bucher Vaslin gwarantują najwyższą jakość przyszłego wina.

 

Producent: BUCHER vaslin
Prasa pneumatyczna do winogron model X Pro renomowanego francuskiego producenta Bucher Vaslin. Prasa typu zamkniętego.  Prasy Bucher XPro przeznaczone są do wyciskania soku
Wybierz wariant:
Producent: BUCHER vaslin
Prasa pneumatyczna Bucher Origin posiada szeroko otwierane drzwiczki, które zapewniają pełne napełnianie prasy i łatwe opróżnianie wytłoków. Przesuwane
Producent: BUCHER vaslin
Prasa pneumatyczna do winogron model X Plus IT renomowanego francuskiego producenta Bucher Vaslin. Prasa typu zamkniętego. Prasa umożliwia tłoczenia winogron w osłonie gazów
Producent: BUCHER vaslin
Innowacyjny i opatentowany proces tłoczenia Bucher Vaslin w kontrolowanej atmosferze azotu gwarantuje  tłoczenie winogron bez kontaktu z tlenem. Dzieje się tak dzięki
Producent: WOTTLE
Prasa pneumatyczna do winogron i owoców miękkich np. malin, owoców jagodowych itp. Dostępne pojemności: 500, 800, 1200 litrów.  Owoce miękkie mogą zostać
Producent: DIEMME Enologia
Prasa pneumatyczna typu zamkniętego, pozioma do winogron z membraną certyfikowaną zgodnie z obowiązującą dyrektywą europejską. Dzięki polerowanym na lustro kanałom
188 330 Produkt na zamówienie
Producent: WOTTLE
Prasa pneumatyczna do winogron renomowanego Austriackiego producenta.  Nowa, inteligentna prasa do wina zasadniczo rewolucjonizuje przetwarzanie winogron i stanowi idealne
Producent: DIEMME Enologia
Prasa pneumatyczna, membranowa do winogron typu otwartego: zbiornik prasy posiada na swej powierzchni szczeliny przez które wycieka sok w trakcie procesu tłoczenia.  Prasa pneumatyczna
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.