Rozdrabniacze, drylownice, przecieraczki

Destiller

ROZDRABNIANIE, PRZECIERANIE, DRYLOWANIE OWOCÓW I WARZYW

Prawidłowe rozdrobnienie owoców ma na celu porozrywanie komórek, odsłonięcie miąższu oraz zmniejszenie cząstek miąższu w celu nadania mu luźnej struktury ułatwiającej wyciskanie i odciek soku. Różnego rodzaju związki aromatyczne i barwniki zawarte w skórce można wydobyć przez jej poszarpanie w procesie rozdrabniania. Dobry rozdrabniacz (młynek) do owoców rozdrabnia (szarpie) miąższ na drobne kawałki ale go nie rozciera. Wybierz doskonałe rozdrabniacze Austriackiej firmy Voran.

Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.