Destiller

Stacja CIP do mycia zbiorników oraz innych urządzeń i instalacji

Producent:
Stacja CIP KIESEL umożliwiaja mycie rurociągów, zbiorników, pomp, nalewarek, maszyn do odszypułkowywania, zobacz pełny opis
Ten artykuł nie jest dostępny w naszym sklepie internetowym. W celu otrzymania niezobowiązującej wyceny, zachęcamy do złożenia zapytania za pomocą przycisku "Zapytaj o produkt". W przypadku dodatkowych pytań skontaktujemy się z Państwem, aby ustalić szczegóły.
OPIS

Stacja CIP KIESEL umożliwiaja mycie rurociągów, zbiorników, pomp, nalewarek, maszyn do odszypułkowywania, taśmociągów bez demontażu za pomocą kilku procesów czyszczenia, dzięki czemu spełniają one wymogi higieniczne prawa żywnościowego.

Specjalnie dla winiarni, piwnic z winami musującymi i zakładów produkujących soki owocowe zaprojektowaliśmy moduły.

Myjka wysokociśnieniowa KIESEL z odsysaniem brudnej wody.

Myjka wysokociśnieniowa KIESEL z odsysaniem brudnej wody została opracowana specjalnie do beczek barrique i może być podłączona do dowolnego urządzenia czyszczącego wysokociśnieniowo.

Czyszczenie drewnianych beczek lub pojemników można zatem przeprowadzić bez chemicznych środków czyszczących. Nadaje się również do pojemników typu keg. Myjka wysokociśnieniowa wytwarza wysokie ciśnienie do 100 barów. Dysze poruszają się po orbitach planetarnych i czyszczą wszystkie obszary.

Urządzenie zapewnia automatycznie kontrolowane procesy mycia, które można dokumentować.

Stacja CIP może zostać wyposażona w myjkę niskociśnieniową KIESEL Może być stosowana do mycia zbiorników o pojemności do ok. 5000 litrów. Proces recyrkulacji cieczy roboczej może być przeprowadzony przy użyciu dowolnej pompy mimośrodowej, pompy z elastycznym wirnikiem lub pompy odśrodkowej o ciśnieniu do 4 barów.

 

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.