Destiller

Stacja CIP do mycia zbiorników oraz innych urządzeń procesowych, Letina

Producent:
STACJA CIP (Clean-In-Place) to urządzenie, które automatyzuje czyszczenie sprzętu winiarskiego i browarniczego itp bez konieczności zobacz pełny opis
OPIS

STACJA CIP (Clean-In-Place) to urządzenie, które automatyzuje czyszczenie sprzętu winiarskiego i browarniczego itp bez konieczności jego demontażu. Składa się z dwóch lub trzech zbiorników, które przechowują i podgrzewają roztwory czyszczące, oraz jednej lub dwóch pomp, które cyrkulują roztwory w sprzęcie, takim jak fermentatory, zbiorniki lub rury. W mytych zbiornikach zainstalowana jest kula natryskowa, która rozpyla roztwory na powierzchniach wewnętrznych i usuwa wszelkie zabrudzenia, bakterie lub pozostałości.

Stacja CIP może poprawić higienę, jakość i wydajność procesu produkcji wina, cydru, soków i warzenia piwa, ponieważ zmniejsza ryzyko skażenia, oszczędza czas i pracę oraz optymalizuje wykorzystanie środków chemicznych i wody.

Istnieją dwa rodzaje maszyn CIP: system CIP z dwoma zbiornikami i system CIP z trzema zbiornikami. Różnica między nimi polega na liczbie zbiorników, w których przechowywane są roztwory czyszczące.

 

Type Types of tanks Volume per tank (L) Volume per tank (US gal) Pumps Control Valves Construction
CIP 2x100 lit alkaline + acid 100 26 1 manual manual mobile, on wheels
CIP 2x200 lit alkaline + acid 200 53 1 manual manual mobile, on wheels
CIP 2x300 lit alkaline + acid 300 79 1 manual manual mobile, on wheels
CIP 3x300 lit alkaline + acid + water 300 79 2 automatic electro-pneumatic fixed, on frame
CIP 3x300 lit alkaline + acid + water 600 159 2 automatic electro-pneumatic fixed, on frame
CIP 3x1000 lit alkaline + acid + water 1000 264 2 automatic electro-pneumatic fixed, on frame
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.