Destiller

Stacja CIP do mycia zbiorników oraz innych urządzeń procesowych, Letina

Producent:
STACJA CIP (Clean-In-Place) to urządzenie, które automatyzuje czyszczenie sprzętu winiarskiego i browarniczego itp bez konieczności zobacz pełny opis
OPIS

STACJA CIP (Clean-In-Place) to urządzenie, które automatyzuje czyszczenie sprzętu winiarskiego i browarniczego itp bez konieczności jego demontażu. Składa się z dwóch lub trzech zbiorników, które przechowują i podgrzewają roztwory czyszczące, oraz jednej lub dwóch pomp, które cyrkulują roztwory w sprzęcie, takim jak fermentatory, zbiorniki lub rury. W mytych zbiornikach zainstalowana jest kula natryskowa, która rozpyla roztwory na powierzchniach wewnętrznych i usuwa wszelkie zabrudzenia, bakterie lub pozostałości.

Stacja CIP może poprawić higienę, jakość i wydajność procesu produkcji wina, cydru, soków i warzenia piwa, ponieważ zmniejsza ryzyko skażenia, oszczędza czas i pracę oraz optymalizuje wykorzystanie środków chemicznych i wody.

Istnieją dwa rodzaje maszyn CIP: system CIP z dwoma zbiornikami i system CIP z trzema zbiornikami. Różnica między nimi polega na liczbie zbiorników, w których przechowywane są roztwory czyszczące.

 

Type Types of tanks Volume per tank (L) Volume per tank (US gal) Pumps Control Valves Construction
CIP 2x100 lit alkaline + acid 100 26 1 manual manual mobile, on wheels
CIP 2x200 lit alkaline + acid 200 53 1 manual manual mobile, on wheels
CIP 2x300 lit alkaline + acid 300 79 1 manual manual mobile, on wheels
CIP 3x300 lit alkaline + acid + water 300 79 2 automatic electro-pneumatic fixed, on frame
CIP 3x300 lit alkaline + acid + water 600 159 2 automatic electro-pneumatic fixed, on frame
CIP 3x1000 lit alkaline + acid + water 1000 264 2 automatic electro-pneumatic fixed, on frame
Inne produkty tego producenta
Ostatnio przeglądane
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.