Dzięki specjalnym membranom i wysokim ciśnieniom roboczym, woda może być ekstrahowana (permeat) z moszczu lub wina.
Stacaj odwróconej osmozy Flavy ML oferuje całą gamę zabiegów korygujących moszcze i wina w odpowiedzi na zagrożenia klimatyczne, wypadki technologiczne, korekty organoleptyczne itp.
Flavy ML jest dostępna w modelach od 2 do 12 modułów. Można ją łatwo skalować bez żadnych zmian, po prostu dodając moduły. PLC zawiera wszystkie istotne informacje, a urządzenie posiada zabezpieczenia, które czynią go całkowicie autonomicznym (ciśnienie, temperatura, natężenie przepływu).
Flavy ML jest wyposażona w najmniej zatykającą się membranę na rynku, przyjmującą produkty wejściowe do 400 NTU, w porównaniu z zaledwie 5 do 20 NTU w przypadku innych membran. W ofercie dostępne są dwa rodzaje membran „X” lub „O” o różnych poziomach selektywności, w zależności od potrzeb.
Flavy ML oferuje szeroki zakres zastosowań:
- Koncentracja moszczu gronowego
- Korekta stężenia alkoholu w winie
- Częściowa dealkoholizacja wina
- Redukcja cukru w moszczu
- Redukcja etylofenoli w winie
TECHNICAL DESCRIPTION
Technical data | 2 ML | 4 ML | 6 ML | 8 ML | 10 ML | 12 ML |
---|---|---|---|---|---|---|
Average flow (l/h) | 200 | 400 | 600 | 800 | 1000 | 12000 |
Length (mm) | 1244 | 1244 | 1244 | 1244 | 1244 | 1244 |
Width (mm) | 630 | 630 | 630 | 630 | 800 | 800 |
Height (mm) | 1216 | 1216 | 1295 | 1455 | 1626 | 1786 |





- XPRO 5
- XPRO 8
- XPRO 15






- vaporONE 8.05 ST
- vaporONE 16.10 ST
- vaporONE 24.15 ST
- vaporONE 32.20 ST

