Destiller

Stacja odwróconej osmozy do korekty moszczu lub wina, Flavy ML

Producent:
Dzięki specjalnym membranom i wysokim ciśnieniom roboczym, woda może być ekstrahowana (permeat) z moszczu lub zobacz pełny opis
OPIS

Dzięki specjalnym membranom i wysokim ciśnieniom roboczym, woda może być ekstrahowana (permeat) z moszczu lub wina. 

Stacaj odwróconej osmozy Flavy ML oferuje całą gamę zabiegów korygujących moszcze i wina w odpowiedzi na zagrożenia klimatyczne, wypadki technologiczne, korekty organoleptyczne itp.

Flavy ML jest dostępna w modelach od 2 do 12 modułów. Można ją łatwo skalować bez żadnych zmian, po prostu dodając moduły. PLC zawiera wszystkie istotne informacje, a urządzenie posiada zabezpieczenia, które czynią go całkowicie autonomicznym (ciśnienie, temperatura, natężenie przepływu).
Flavy ML jest wyposażona w najmniej zatykającą się membranę na rynku, przyjmującą produkty wejściowe do 400 NTU, w porównaniu z zaledwie 5 do 20 NTU w przypadku innych membran.  W ofercie dostępne są dwa rodzaje membran „X” lub „O” o różnych poziomach selektywności, w zależności od potrzeb.

Flavy ML oferuje szeroki zakres zastosowań:

  • Koncentracja moszczu gronowego
  • Korekta stężenia alkoholu w winie
  • Częściowa dealkoholizacja wina
  • Redukcja cukru w moszczu
  • Redukcja etylofenoli w winie
     

TECHNICAL DESCRIPTION​

Technical data 2 ML 4 ML 6 ML 8 ML 10 ML 12 ML
Average flow (l/h) 200 400 600 800 1000 12000
Length (mm) 1244 1244 1244 1244 1244 1244
Width (mm) 630 630 630 630 800 800
Height (mm) 1216 1216 1295 1455 1626 1786

ML

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.