Destiller

Trenolin® ProStab

Producent:
Trenolin® ProStab - enzymatyczna stabilizacja białek w winie.
Trenolin® ProStab działa na termolabilne chitynazy zobacz pełny opis
OPIS

Trenolin® ProStab - enzymatyczna stabilizacja białek w winie.
Trenolin® ProStab działa na termolabilne chitynazy i białka taumatynopodobne, które odgrywają decydującą rolę w tworzeniu zmętnień. Dzięki temu preparatowi stabilność białka można osiągnąć już na wczesnym etapie.

W skrócie:

  • Produkt:  proteaza
  • Zakres stosowania:  moszcze białe i różowe
  • Cel:  optymalna proteoliza


Cechy szczególne

  • Zapobiega tworzeniu się zmętnienia białek w winie
  • Oszczędność czasu pracy i kosztów
  • Żadnych strat wina
  • Brak zmian w aromacie i kolorze wina.

Dawkowanie 5 – 10 mL/hl
Opakowanie jednostkowe 5 kg

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.