Destiller

Trenolin® ProStab

Producent:
Trenolin® ProStab - enzymatyczna stabilizacja białek w winie.
Trenolin® ProStab działa na termolabilne chitynazy zobacz pełny opis
OPIS

Trenolin® ProStab - enzymatyczna stabilizacja białek w winie.
Trenolin® ProStab działa na termolabilne chitynazy i białka taumatynopodobne, które odgrywają decydującą rolę w tworzeniu zmętnień. Dzięki temu preparatowi stabilność białka można osiągnąć już na wczesnym etapie.

W skrócie:

  • Produkt:  proteaza
  • Zakres stosowania:  moszcze białe i różowe
  • Cel:  optymalna proteoliza


Cechy szczególne

  • Zapobiega tworzeniu się zmętnienia białek w winie
  • Oszczędność czasu pracy i kosztów
  • Żadnych strat wina
  • Brak zmian w aromacie i kolorze wina.

Dawkowanie 5 – 10 mL/hl
Opakowanie jednostkowe 5 kg

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Ostatnio przeglądane
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.